Večernjakova ruža - dodjela medijskih nagrada za 2018.

Petak na HRT1 u 20.05

Izravno iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu pratite dodjelu prestižne medijske nagrade Večernjakova ruža. Ovaj put ona se odvija u posebno svečanoj atmosferi, budući da se obilježava 25 godina od dodjele prvih Ruža, ali i 60 godina Večernjeg lista.

I ove će se godine dodijeliti Ruže u sedam kategorija: TV emisija godine, Radijska emisija godine, Glazbenik godine, Novo lice godine, Glumačko ostvarenje godine, Televizijska te Radijska osoba godine.

HRT predvodnik u nominacijama za Večernjakovu ružu

Među nominiranima su, naravno, i HRT-ove emisije, zaposlenici i suradnici. U kategoriji Televizijska osoba godine nominirani su Duško Ćurlić i Ivan Vukušić te Marko Šapit. U kategoriji Radijska osoba godine nominirani su Robert Ferlin, Jadran Marinković i Frano Ridjan. U kategoriji Televizijska emisija godine nominirana su A strana i Zabivaka, a za titulu Radijske emisije godine bore se Hrvatski naš svagdašnji, Music Pub i Poligraf. U kategoriji Novo lice godine nominiran je Andrej Rašljanin. I u kategoriji Glumačko ostvarenje godine nominirani su glumci iz filmova i serija koje je producirala ili koproducirala Hrvatska radiotelevizija: Dragan Despot, Nives Ivanković, Borko Perić i Janko Popović-Volarić.

U glazbenome dijelu programa nastupit će Josipa Lisac i Hladno pivo, Jacques i Roko, Gibonni i Izvor ali i poseban gost iznenađenja. Uostalom, cijela će večer, baš rođendanski, biti prožeta iznenađenjima.

Stoga budite s nama večeras i zaplješćete dobitnicima iz svoga doma.

Voditeljice: Daniela Trbović i Barbara Kolar
Redatelj: Zoran Nikolić
Urednica: Uršula Tolj