Prikazujemo dokumentarac "Pogreška sustava"

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 20. ožujka na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.05 sati u ciklusu Mijenjamo svijet  prikazat će dokumentarni film "Pogreška sustava".

Ovaj film u trajanju od 53 minute pokušava dati odgovor na pitanje o opsjednutosti gospodarskim rastom od strane političara, ekonomista i medija te razlozima zašto su opsjednuti tom koncepcijom.

Nagrađivani redatelj ovog dokumentarca Florian Opitz proučava temelje kapitalizma te  otkriva neočekivane korelacije i razotkriva patološku narav trenutačnog sustava. Osim toga, istražuje trajni učinak Karla Marxa kao analitičara kapitalizma.

Film je sniman u Brazilu, Kini, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama a njegova je posebnost u tome što  donosi nov pogled na kapitalistički sustav i to kamo nas on vodi.

Film je dobitnika nagrade publike SWR Doku Festival u srpnju 2018. kao i nagrada na festivalima: LOLA at Berlinale, DoKFest München, međunarodna konkurencija (Njemačka), Naturvision FilmFestival (Njemačka), ÖkoFilmtour u Brandenburgu (Njemačka),  Another Way Film Festival 2018. (Španjolska)

Film je odabrala Mira Vočinkić.