Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

23. ožujka na HRT4 u 18.25; repriza u nedjelju u 15.05 i 3.30

Nove slike iz srednje Europe! Od zubnih implantata do košarkaških akrobata.

Segedinski liječnici razvili su nov stomatološki postupak za usađivanje zubi: implantacijsku operaciju s 3D-navigacijom. Bit je u tome što usađivanje zubi unaprijed virtualno planiraju, pa se mogu izbjeći rizici uobičajene implantacije, a bol se znatno smanjuje.

Na moderan način rekonstruira se slavni arheološki muzej u Akvileji. Od 2016. obnovljena je velika prizemna plemićka vila, u kojoj je stalni postav likovnih remek-djela. Na redu su zbirke žada, poludragulja i novčića od plemenitih kovina.

Samoborski kraj ima čak 15 kapela. Dostupne laganim šetnicama, oduvijek su omiljena odmorišta i izletišta, ali i cilj hodočašća, pogotovo u korizmeno vrijeme, kad vjernike posebno privlače planinarski kižni putovi koji do njih vode.

Mnogi turisti danas žele doživjeti neko mjesto kao da su domaći, daleko od gradske gužve i prepunih autobusa za turističko razgledavanje… Upravo to u Njemačkoj nude takozvani Greeteri – i to besplatno!

Slovenska akrobatska skupina "Dunking Devils" postoji 10 godina. Nastupili su već u više od 40 država na pet kontinenata, a svjetsku slavu stekli atraktivnim snimcima akrobacija na zanimljivim lokacijama.

Urednica: Daria Marjanović
Realizatorica: Sanja Arsenić

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      
Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.