Serija "Snivaj, zlato moje" na Prvom

Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka 1. travnja na Prvom programu (HRT - HTV1) ponovno prikazuje seriju "Snivaj, zlato moje".

TV serija u tri epizode "Snivaj, zlato moje" sentimentalna je komedija koja će gledatelje zaintrigirati nizom situacija, od onih neodoljivo smiješnih pa do dirljivih i tragikomičnih. Snimljena prema romanu Ivana Pahernika, scenarista i redatelja Hrvoja Hitreca, priča je to o zagrebačkom predgrađu od svršetka Drugog svjetskog rata i desetak godina poslije, o ljudima koji se humorom i pjesmom spašavaju od tjeskobne svakodnevice te vremenu usprkos čuvaju svoje običaje i način života. Polazeći od obitelji, dočarana je Trešnjevka na način na koji je nekada disala, prikazujući trešnjevačke purgere, gdje se u pozadini priče komedija isprepliće s bolnom svakodnevicom i ljudskim sudbinama.

U tri nastavka pratit ćete priču o odrastanju, čiji su protagonisti u prvom dijelu djeca, a zatim i djevojke i mladići. U središtu zbivanja je obitelj Škrinjar, koja živi u oskudici u trešnjevačkoj prizemnici. Tomica Škrinjar je od djetinjstva zaljubljen u lijepu Janju, pa kao dječak, a zatim i mladić, ne primjećuje da u kući do njegove izrasta jedna druga ljepotica, Tonka. Posebnu boju i atmosferu seriji daje niz likova iz predgrađa, koji zajedno čine neponovljivi mikrokozmos...

Serija je nastala prema istoimenom filmu koji je na festivalu u Puli osvojio nagradu publike za najbolji film te pet Zlatnih arena. U glavnim su ulogama: Alan Malnar, Ivan Glowatzky, Ljubomir Kerekeš, Ines Bojanić, Tena Gajski, Vlatko Dulić, Danko Ljuština, Frank Kos, Ksenija Ugrina, Višnja Babić i Marija Kohn.

Prvu epizodu serije "Snivaj, zlato moje" gledajte u ponedjeljak 1. travnja na Prvom programu (HRT - HTV1) Hrvatske televizije u 21 sat.