Nesreća: Padala su tijela, 2. dio

30. kolovoza na HRT – HTV 4 u 22:10 (12)

Dokumentarna serija s igranim dijelovima u šest epizoda obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata: iskakanje 'mirogojskog' tramvaja br. 13 1954. godine, veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

U epizodi PADALA SU TIJELA: II. dio - Istraga i suđenje, nastavak priče o zrakoplovnom sudaru iznad Vrbovca 1976. godine opisuje tijek istrage koja se bavila time kako je do nesreće uopće moglo doći, predstavlja simulaciju događaja iz pozicije kontrolora leta i turbulentni tijek suđenja. Dio epizode posvećen je nastanku britanskog filma "Collision Course" Leslieja Woodheada koji je, kao zapadno viđenje slučaja, bio trn u oku tadašnjim socijalističkim vlastima.

Scenarist i redatelj ostvarenja je Arsen Oremović, direktor fotografije Raul Brzić, montažerka Dunja Sikirić, producentica Maja Vukić, autor glazbe Toni Starešinić, a urednik Leon Rizmaul. Produkcija: Izazov 365.
Epizodu pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći sva emitirana izdanja.