Izravni prijenos opere Porin u izvedbi Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a

U čast 200. obljetnice skladateljevog rođenja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 28. ožujka u 19 sati i 30 minuta, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a u sklopu ciklusa Kanconijer izvest će operu "Porin" Vatroslava Lisinskog.

S obzirom na veliko značenje koje za našu glazbenu povijest i sadašnjost ima skladatelj Vatroslav Lisinski i njegova opera Porin, sutrašnja koncertna izvedba glasovite opere u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, priređena u čast 200. obljetnice skladateljevog rođenja, od velike je važnosti. Izvedbu predvodi akademik maestro Pavle Dešpalj, a solisti su nacionalna operna prvakinja sopranistica Kristina Kolar, nacionalni operni prvak bas Luciano Batinić, tenor Stjepan Franetović, sopranistica Evelin Novak, bariton Ljubomir Puškarić, mezzosopran Irena Parlov i tenor Siniša Galović.

Kao i sve izvedbe u ciklusima Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a, i ovu ćemo emitirati u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskog radija (urednica Zrinka Matić). Televizijska snimka, (urednica Marija Ramljak), bit će emitirana naknadno.

Dodajmo kako je opera Porin također dio međunarodne Operne sezone 2018. - 2019. Euroradija (EBU). Koncertna izvedba Porina dio je većeg projekta, odnosno snimanja njezine integralne izvedbe, koja će (kao i opere Ljubav i zloba i Nikola Šubić Zrinjski prethodnih sezona) biti objavljena na nosaču zvuka.