Dobra borba

30. travnja na HRT2 u 20.05 - serija THE GOOD FIGHT 1 (12)

Riječ je o spin-offu popularne odvjetničko-političke serije "Dobra žena" koja, kao i matična serija, govori o ženi koja se nakon skandala vraća karijeri odvjetnice.

Radnja serije počinje godinu dana nakon događaja u posljednjoj epizodi "Dobre žene" i Diane Lockhart je svega dosta. Dok je na televiziji gledala Trumpovu inauguraciju, shvatila je da je krajnje vrijeme da se pokupi. Dala je polog za kuću u Provansi, dala otkaz u odvjetničkom uredu i namjerava u Francuskoj pisati memoare. Ali rijetko kad u životu sve ide glatko.

U trenutku kad Diane odluči napustiti pravo, njezino kumče Maia Rindell počinje karijeru kao suradnica u Dianeinom uredu. Ali Maijini roditelji Lenore i Henry Rindell izazovu iznenadani financijski skandal - deset puta veći nego Madoffov - koji cijeli Chicago baci na koljena. Svi se počnu zgražati nad Maijom, a Diane nakon blistave karijere ostane bez ičega.

Zbog financijskog skandala koji su Rindelli skrivili, Diane izgubi sav novac, a u stari je ured više ne žele primiti. Nada joj se vrati tek nakon što joj njezin stari pravni rival Adrian Boseman velikodušno ponudi posao u Reddick, Boseman & Kolstadu, njegovom uredu gdje su zaposleni samo Afroamerikanci. Diane ga uspije nagovoriti da primi i Maiju, usprkos skepsi njegove partnerice Barbare Kolstad.

U Reddick, Boseman & Kolstadu Diane susreće poznata lica. Među njima su Marissa Gold, a tu je i bivša partnerica Alicije Florrick, Lucca Quinn, koju čekaju obračuni s Colinom Morrellom, novom zvijezdom u tužilaštvu. Iako počinju sa samog dna, Diane i Maia su spremne za borbu - perje će frcati.

U 6. epizodi nakon što im je tehnološki tajkun Neil Gross postao klijent, ured mora smisliti kako će suzbiti govor mržnje na platformi njegove društvene mreže. Maia sve više sumnja u oca nakon što joj Jax svojim posjetom priredi neugodno iznenađenje. Luccina i Colinova ljubavna veza se zahuktava. U epizodi gostuju Carrie Preston i John Benjamin Hickey.

Uloge: Christine Baranski (Diane Lockhart), Cush Jumbo (Lucca Quinn), Rose Leslie (Maia Rindell), Delroy Lindo (Adrian Boseman), Audra McDonald (Liz Lawrence-Reddick), Sarah Steele (Marissa Gold), Justin Bartha (Colin Morrello), Michael Boatman (Julius Cain), Nyambi Nyambi (Jay Dipersia)
Autori: Michelle King, Robert King, Phil Alden Robinson
Izvršni producenti: Robert i Michelle King, Ridley Scott, David Zucker, Liz Glotzer, Brooke Kennedy