Spektakl godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji: Eros Ramazzotti 15. kolovoza

Festival Opatija u suradnji sa svojim medijskim partnerom, Hrvatskom radiotelevizijom, najavljuje ljetni koncertni "spektakl godine": Eros Ramazzotti, jedna od najvećih talijanskih i svjetskih glazbenih zvijezda, dolazi na Ljetnu pozornicu u Opatiju u četvrtak, 15. kolovoza 2019. u 21 sat.

R
amazzotti će tijekom svoje “Vita ce n'è” turneje 2019. u Opatiji prezentirati istoimeni novi album, koji već obara rekorde slušanosti, ali publika neće ostati uskraćena niti za njegove stare i dosadašnje hitove.

Nakon nastupa na Sanremu 1984. s pjesmom 'Terra promesa' Eros Ramazzotti postaje planetarno popularan i do današnjih dana ne silazi s vrhova svjetskih top ljestvica. Surađuje s glazbenim velikanima poput Luciana Pavarottija, Andree Bocellija, Carlosa Santane, Tine Turner, Cher; niže hit za hitom – 'Parla con me', 'Un emozione per sempre', 'Can't stop thinking of you', 'Fuoco nel fuoco', 'Piu' bella cosa', 'Adesso tu', 'Musica e'', 'Se bastasse una canzone', 'L'Ombra del Gigante' – i postaje jedan od najslušanijih i najcjenjenijih svjetskih kantautora.

Intimni ambijent Ljetne pozornice omogućava neposredniji kontakt pjevača i publike što će posjetiteljima pružiti vrhunsko glazbeno iskustvo za pamćenje. 

Prigodna Konferencija za novinare i potpisivanje Sporazuma o suradnji između Hrvatske radiotelevizije i Festivala Opatija održat će se u subotu, 30 ožujka 2019. u 12 sati na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Sporazum će u ime Festivala Opatija potpisati ravnatelj Erine Gigante Dešković, a u ime HRT-a glavni ravnatelj Kazimir Bačić, te će tako HRT postati ekskluzivni medijski partner Ramazottijevog koncerta.