Polaznici diplomatskog studija MVP-a posjetili HRT

Hrvatsku radioteleviziju danas 9. travnja posjetili su polaznici devetnaeste generacije Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Na početku posjeta gostima se u Projekcijskoj dvorani HRT-a prigodno obratio Glavni urednik programa HTV 1, HTV 2, HTV 3, HTV 4 i Međunarodnog programskog kanala Bruno Kovačević, koji ih je upoznao s ulogom i važnošću HRT-a, kao javnog servisa građana. Polaznike je zanimalo mnoštvo informacija o funkcioniranju HRT-a "iznutra", od toga koliki je ukupni budžet, kako se i na što dijeli pristojba, do toga kako je i zbog čega HRT izgubio prava nekih sportskih prijenosa svjetskih prvenstava te u kojoj je fazi novi Zakon o HRT-u.

Na kraju tog iznimno zanimljivog i obostrano korisnog razgovora Bruno Kovačević je komentirao: "Ugodno je surađivati s Ministarstvom vanjskih poslova. Mislim da imamo puno zajedničkih tema. I zanimljivo je čuti što polaznike Diplomatske akademije zanima i muči. Po pitanjima se vidi da jedan dio javnosti zapravo nema odgovore koje Hrvatska radiotelevizija šalje prema van i očito moramo raditi na jedan bolji, jasniji i transparentniji način. Bilo je vrlo ugodno i mislim da su oni imali koristi od naših odgovora, kao i mi od njihovih pitanja".

Nakon toga, polaznici su uz stručno vodstvo obišli Dom HRT-a i upoznali se s procesima proizvodnje televizijskog i radijskog programa te funkcioniranja javnog servisa.

Diplomatska akademija dio je Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a programi diplomatskog usavršavanja prvenstveno su namijenjeni zaposlenicima Ministarstva, ali i ostalim djelatnicima tijela državne i javne uprave RH koji se u svojem svakodnevnom radu bave odnosima s inozemstvom.