Druga strana: Kako prodati hrvatski dizajn Talijanima?

17. travnja na HRT4 u 20.05 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                       * * *

Hrvatski poduzetnici ne mogu konkurirati globalnom tržištu velikim količinama proizvoda i niskom cijenom. Uvijek će se naći veći i jači koji ponudi jeftinije. Oni koji su to na vrijeme shvatili rade za druge ili proizvode ono što se prodaje u skupim salonima, onima gdje se plaćaju ideje i kvaliteta.

Kako krenuti iz malog mjesta pored Zagreba, u samo 7,5 godina osvojiti 17 svjetskih dizajnerskih nagrada i svoj namještaj ugurati u ured francuskog premijera Edouarda Philippea?

Njihova sofa krasi ured francuskog premijera, a njihovim foteljama su opremljeni: Starbucks u Milanu, zračne luke u Švicarskoj, Rusiji i Izraelu, uredi Microsofta te hoteli od Singapura do Finske.

Osvajaju međunarodne nagrade, a naći ćete ih na prestižnim lokacijama od New Yorka do Pariza. Najuspješniji hrvatski proizvođač vrhunskog namještaja, Prostoria, zapošljava 180 radnika u Svetom Križu Začretje i namjerava zaposliti još 90 novih u slijedeće dvije godine.

Imaju ponešto drugačiju filozofiju poduzetništva od onih koji uspjeh broje samo u milijunima prodanih komada i kroz ukupni prihod. Gost emisije je direktor i vlasnik Prostorie, Tomislav Knezović.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.

Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u subotu u 15.35 na HRT4.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Na spomenutoj usluzi pronađite i emitirana izdanja emisije.