Druga strana: Kako raditi posao koji volite?

1. svibnja na HRT4 u 20.05 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                   * * *

Kako raditi posao koji volite? (i živjeti svoje snove)

Danas govorimo o drugoj strani ekonomije vlastitog života. Uvijek vam se čini da je drugom lakše i da bi vi njegov posao odradili s guštom. Ali ne bi baš dali otkaz, preselili na drugi kontinent i sami pokušali to isto. Naša gošća učinila je baš to i živi svoje snove. Gošća emisije je američka televizijska producentica, dvostruka dobitnica Emmyja koja Hrvatsku smatra svojim drugim domom, Ashley Colburn.

Rođena je i odrasla u Kaliforniji, diplomirala u Coloradu, provela semestar studija u Španjolskoj... i tako je sve počelo. Odlučila je strast za putovanjima pretvoriti u biznis. Proputovala je više od 50 zemalja svijeta i snima dokumentarce, osnovala je svoju producentsku kuću, a za dokumentarac "Wow Croatia" 2010. osvojila nagradu Emmy (televizijskog Oscara).

Mnogi bi rekli da je cijeli njen život zapravo jedan veliki godišnji odmor. Putuje po zanimljivim mjestima, ono što snimi, pokazuje ljudima i za to joj oni daju novac. Je li sve to doista tako jednostavno? Kako se upustiti u rizik? Zašto je Hrvatska zemlja sa mnogo poslovnih prilika? Tko više radi i tko je poduzetniji - Amerikanci ili Hrvati?

O drugoj strani poslovnog lifestylea razgovaramo s finalisticom HRT-ovog showa Zvijezde pjevaju, Ashley Colburn.


Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.

Reprizno izdanje na rasporedu je u subotu u 15.35 na HRT4.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Na spomenutoj usluzi pronađite i emitirana izdanja emisije.