Fargo - crnohumorno-kriminalistička serija

Subota/nedjelja na HRT2 u 1.05 - serija Fargo (3) (12)

Premjerno prikazujemo 3. sezonu Farga, antologijske američke crnohumorno-kriminalističke serije, autora Noe Hawlea. Svaka sezona Farga priča je za sebe i pripovijeda o zasebnoj skupini likova koji žive u različitim sredinama, ali ih povezuje svemir koji dijele.

Radnja treće sezone smještena je između prosinca 2010. i ožujka 2011., u tri grada u Minnesoti: St. Cloud, Eden Valley i Eden Prairie, i jedina je sezona u kojoj se ne pojavljuje u naslovu spomenuti Fargo u Sjevernoj Dakoti. Prati život para Raya Stussyja (Ewan McGregor) i Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead), koji se nakon neuspjele pljačke Rayevog brata Emmita (također ga glumi McGregor) upletu u dvostruko ubojstvo. Jedna od žrtava je starac tajanstvene prošlosti čija je pokćerka Gloria Burgle (Carrie Coon) policajka. Emmit u međuvremenu pokušava raskinuti veze sa sumnjivom organizacijom od koje je lani pozajmio novac, ali oni pošalju predstavnika V. M. Vargu (David Thewlis) da u djelo provede njihov plan.

Tri sezone serije Fargo ukupno su osvojile 55 nagrada i 202 nominacije. Za 3. sezonu spomenut ćemo najzvučnije: Zlatni globus za najboljeg glumca E. McGregor na 75. dodjeli i nominacije u dvije kategorije; šest nominacija za Prime Time Emmy; 8. dodjela televizijskih nagrada Critics' Choice - najbolji glumac u filmu/kratkoj seriji - Ewan McGregor itd.

U 5. epizodi Emmit snosi posljedice Nikkine i Rayeve osvete. Gloria i Winnie u međuvremenu uspijevaju pohvatati konce priče.

Redatelj epizode je Michael Uppendahl.