Shakespeare i Hathaway - privatni istražitelji

Nedjeljom na HRT2 u 11.05, kriminalistička serija Shakespeare i Hathaway - privatni istražitelji

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 12. svibnja na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 11.05 sati započinje s prikazivanjem nove kriminalističke serije „Shakespeare i Hathaway - privatni istražitelji“ u trajanju od deset epizoda.

Radnja ove osebujne kriminalistička serije odvija se u gradiću Stratford-upon-Avon, rodnom mjestu Williama Shakespearea, a u kojoj se pojavljuje više krvavih leševa nego na matineji Macbetha.

Glavni protagonist je privatni istražitelj Frank Hathaway, koji  oduvijek radi sam,  no, ne ide mu baš najbolje.

Možda ima sjajne instinkte kada je u pitanju rješavanje zločina, ali potpuno je izvan forme i kronično mu nedostaje novac. Ukratko, Franku treba partner, netko poput Lu, bivše frizerke koja zna s ljudima. Samo što to on još ne zna. Frank i Lu naposljetku udružuju snage te postaju krajnje nevjerojatan i nadasve zabavan detektivski duo. Ubrzo otkrivaju da u ovom kazališnom gradu i nije baš sve tako idilično kao što se to čini na prvi pogled. Osvetoljubivi ljubavnici vrebaju iz prikrajka, gradonačelnik biva ubijen, a mađioničarev trik krene po zlu i završi kobno.

Frank i Lu moraju naučiti vjerovati jedno drugome, posebice sada kad je njihov tajnik i nadobudni glumac previše zauzet učenjem uloge. Dobrodošli u rodno mjesto najslavnijeg barda - mjesto u kojemu je stvarnost čudnija od mašte, a kriminalce hvataju nakon dramatične potjere.

U prvoj epizodi pratimo Franka kojemu baš i ne cvatu ruže u životu: njegova istražiteljska agencija u velikom je financijskom škripcu, a novih slučajeva gotovo i nema. Kad se u njegovom uredu pojavi, sva uplakana, Lu Shakespeare, on u njoj vidi moguće rješenje svojih financijskih poteškoća.