Dokumentarna serija za djecu „Sve o životinjama“ od petka na HRT-u

Od petka na HRT2 u 9:40, dokumentarna serije za djecu

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 10. svibnja na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u jutarnjem terminu od 9:40 sati započinje s prikazivanjem zanimljive dokumentarne serije za djecu „Sve o životinjama“ u trajanju od 26 epizoda.

Ova poučna BBC-jeva serija o životinjama istražuje svaki detalj njihova života i otkriva nam zanimljive činjenice o pripadnicima životinjskog svijeta.

Vidjet ćemo svoj djeci omiljene žirafe, slonove, gorile, lavove, morske pse, nosoroge, tigrove, dupine, polarne medvjede, čimpanze, klokane, nilske konje, tuljane i brojne druge. Ali ovo nije obična serija o divljim životinjama. Svaka je epizoda nova istraživačka pustolovina. Životinje ćemo pomno motriti i otkriti neobične činjenice o njihovom svakodnevnom životu te drugim životinjama koje ih okružuju, bile one prijatelji ili neprijatelji. Priča se razvija kako učimo sve više o njihovu svijetu.

U prvoj epizodi pratimo Huga, mladog mužjaka nilskog konja koji živi u Zambiji u rijeci Luangwa. Živi s majkom na području rijeke koji pripada njegovom ocu - ''kralju rijeke'' - najvećem, najglasnijem i najratobornijem nilskom konju u okolici. Oni svoj teritorij dijele s brojnim drugim majkama i mladuncima, a mužjacima je pristup dopušten jedino ako se pokore ''kralju''. U protivnome dolazi do borbe. Nilski se konji na kopnu doimaju nespretno, ali u stvarnosti oni mogu doseći brzinu čak veću od 40 kilometara na sat - što znači da su brži i od olimpijskog trkača.
Seriju je odabrao Krešimir Zubčić.