H2O: Uz malo vode

Radnim danom na HRT – HTV 2 u 10:20

Australska serija za mlade H2O: Uz malo vode (
H2O: JUST ADD WATER) snimana je u Sea Worldu i drugim lokacijama u gradu Gold Coast. Premijerno je prikazana na australskoj Network 10, zatim na Disney Channelu, te u više od 120 zemalja s više od 250 milijuna gledatelja.

Radnja serije odvija se oko tri djevojke koje se svakodnevno bore s tinejdžerskim problemima, uz jedan dodatni: one su sirene i imaju moć nad vodom.

Emma Gilbert, Cleo Sertori i Rikki Chadwick tri su australske šesnaestogodišnjakinje koje zaglave na tajanstvenom otoku Mako. Jednom se prilikom nađu u jezeru ispod uspavanog vulkana baš kada se iznad njih pojavi pun Mjesec i obasja jezero. Djevojke nakon nekog vremena spase i one se vrate "normalnom životu", no ubrzo otkriju da su im životi postali sve samo ne normalni: deset sekundi nakon kontakta s vodom one se pretvaraju u sirene koje imaju natprirodne moći nad vodom.

Trio zatraži pomoć Cleina prijatelja Lewisa McCartneyja, koji pokušava otkriti tajnu njihove transformacije. Svakodnevne situacije, poput kupanja i kiše, postaju nezgodne jer se djevojke bore sa svojim novostečenim sposobnostima, koje imaju mnoge prednosti i mane, dok ih istovremeno pokušavaju sačuvati tajnom.

Sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.

U seriji glume Phoebe Tonkin, Cariba Heine, Claire Holt, Angus McLaren i drugi. Redatelji su Colin Budds i Jeffrey Walker, autor Jonathan M. Shiff, a izvršni producenti Jonathan M. Shiff, Kay Ben M'Rad i Julia Adams.