Eurosong, druga polufinalna večer - nastup Roka!

16. svibnja na HRT1 u 21 sat

Na drugoj poluzavršnoj večeri 64. natjecanja za pjesmu Eurovizije nastupa hrvatski predstavnik Roko s pjesmom "The Dream" autora Jacquesa Houdeka, Charlieja Masona i Andree Čubrić.

*Kratka povijest Eurosonga

Od ukupno 18 natjecatelja, Hrvatska nastupa 10. po redu, a u završnicu ulazi deset država. Roko će imati i plesnu podršku dvojice talentiranih plesača Endija Schrottera i Diega Siqueira.Uz Hrvatsku za prolaz u finale Eurosonga bore se Armenija, Irska, Moldavija, Švicarska, Latvija, Rumunjska, Danska, Švedska, Austrija, Malta, Litva, Rusija, Albanija, Norveška, Nizozemska, Sjeverna Makedonija i Azerbejdžan.

Nakon spektaklularnih proba Roko je čvrst kandidat za finale. Naime, nakon prve probe novinari koji su je pratili uživo u Press centru spontano su ustali i zapljeskali mu uz ovacije, a u delegaciji potvrđuju kako je interes za intervjuima s Rokom, plesačima i Jacquesom bio iznimno velik.


Roko (Foto: Thomas Hanses/EBU)

ESC Fan Tv na svom YouTube kanalu nakon druge probe prenio je - Jako dobro, zadivljujuće, dapače. Nevjerojatan glas za nekog tko ima samo 19 godina! S druge strane, vrlo je scenski uvjerljiva priča – nešto poput prelaska iz pakla u raj... I iako se mislilo na početku da nema šanse za prolaz u finale, sada se pokazalo  da je riječ o vrlo čvrstom kandidatu za finale.

Wiwibloggs je napisao - Hrvatska s Rokom nevjerojatno izgleda kao kandidat za finale… Druga je proba vokalno polirana i Hrvatska je nastup koji se definitivno  gleda u četvrtak! Escxtra ističe - Rokova proba je bila izniman nastup s vokalima bez mane, koji prenosi snažne osjećaje.

Roko otkada zna za sebe, kaže, pjeva pod svjetlima reflektora, a na pozornici se osjeća kao kod kuće. - Bilo je nekih 'nastupića' dok sam još bio mali. Nastupao sam s tri godine na nekom dječjem festivalu u svojoj uvali, ali nešto znatnije se počelo događati od 2011. kad sam krenuo na talent showove, tada sam nastupao i u HNK u nekim operama i mjuziklima. Od moje 11. godine sve je nekako krenulo uzbrdo, rekao nam je nedavno posjetivši Prisavlje.

Za Rokov neosporivi glazbeni talent zaslužni su i roditelji. Nema dana kada se u njegovoj obitelji ne zapjeva ili ne zasvira. U ostvarenju sna pomažu mu glazbeni uzori - Bruno Mars, Christina Aguilera i Jacques od kojih, kako kaže, grabi ono najbolje i stvara sebe. Cijeni svaku vrstu glazbe, no sluša uglavnom pop i ono što pjeva.


Druge poluzavršne večeri gledatelji Hrvatske radiotelevizije mogu i glasovati za svoje favorite (za sve, osim za Hrvatsku), a detalje o tome potražite na ttx stranicama 422 i 423.

- Napomene o zaštiti podataka kod sudjelovanja u teleglasovanju Natjecanja za pjesmu Eurovizije


 * Svi predstavnici Hrvatske na Eurosongu

Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Usudi se sanjati (eng. Dare to Dream).

Komentator najgledanijega glazbenog showa je Duško Ćurlić.

Prijenos pratite od 21 sat na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a!

Na području Republike Hrvatske pratite prijenose Eurosonga i putem multimedijske platforme HRTi.
U prvom polufinalu 14. svibnja za prolaz se borilo 17 zemalja, a kvalificirale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

Veliki finale na rasporedu je 18. svibnja, nadamo se uz nastup našeg Roka!

Podsjetimo, za pobjedu na Eurosongu natječe se 20 zemalja koje to izbore svojim nastupom u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Izrael, koja je to osigurala lanjskom pobjedom, kao i pet zemalja koje su u završnici izravno: Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka i Španjolska.

Službene stranice hrvatske delegacije pri Izboru za pjesmu Eurovizije:
www.instagram.com/eurosong_hrt/
www.facebook.com/EurosongHRT/
www.hrt.hr/dora/

Službena stranica Izbora za pjesmu Eurovizije 2019: www.eurovision.tv