Sjedni, odličan

29. rujna na HRT2 u 13.45

U emisiji Sjedni, odličan donosimo tri priče naših sjajnih učitelja i profesora.

Stručni učitelj Elektrostrojarske škole u Zagrebu Tomislav Antolović zaljubljenik je u automobile. Dijelovi motora, kočnice, kotači njegov su svijet. Strastveni je planinar, stoga nije čudno što svaki vikend provodi osvajajući nadmorske visine.

Za učiteljicu Osnovne škole kralja Tomislava u Zagrebu Sanju Ščurić ne postoji nemoguće. Aktivna je u cijelom nizu školskih projekata. Ali i u čuvanju napuštenih pasa, od kojih se, priznaje, teško odvaja.

Iva Horvat profesorica je informatike u srednjoj Obrtničkoj školi u Koprivnici. Sa svojim kolegama članica je profesorske humanitarne udruge 'Šegrtsko srce' - koja pomaže učenicima slabijega imovnog stanja osiguravajući im knjige, odjeću i obuću. Izrada nakita i brzo hodanje njezine su velike ljubavi. Pa tako ne prođe dan a da profesorica Horvat ne doradi zacrtanu kilometražu za brzo hodanje.

Urednica emisije je Sunčica Findak, a redatelj emisije Alceo Marti.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja.