Sjedni, odličan

19. svibnja na HRT2 u 13.35

U emisiji Sjedni odličan donosimo tri nove priče naših sjajnih učitelja i profesora.

Saša Pokos
, profesor ekonomske i administrativne grupe predmeta iz varaždinske Gospodarske škole strastveni je biciklist. Vožnja biciklom donosi mu slobodu. Redovito sudjeluje na biciklijadama. Aktivni je nogometaš, a suigrači u nogometnoj ekipi su mu bivši učenici.

Za profesoricu biologije Osnovne škole "Ljubo Babić" u Jastrebarskom, Zoricu Cvanciger ne postoji nemoguće. Još kao mala, s tatom i bratom, na televiziji je gledala atletske utrke i maratone. No, nije ni sanjala da će jednog dana, i sama nastupati na polumaratonima, maratonima i cestovnim utrkama.

Mirjana Smolić profesorica je likovne grupe predmeta u Srednjoj školi za umjetnost i dizajn u Zaboku. Slobodno vrijeme provodi u svojem ateljeu. Platno, kist i boje njezina su velika ljubav. Ljubav prema slikanju prof. Smolić kroz radionice prenosi umirovljenicima. Druga velika ljubav joj je kiparstvo. A njezine biste krase grad Zabok.

Urednica emisije je Sunčica Findak, a redatelj emisije Alceo Marti.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja.