Otvorene izložbe "Igra" i "I bi svjetlo"

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić otvorio je sinoć u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU)  21. izložbu HRT-ovih kamermana i snimatelja na temu "Igra".

Izložba je otvorena u sklopu obilježavanja  93. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 63. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV) koje se obilježavaju 15. svibnja, a riječ je o 45 fotografija autora koji kroz razne motive i likove govore o zabilježenim trenutcima koje su ovjekovječili tijekom godina svog profesionalnog rada.

- Ovu izložbu otvaramo po 21. put, to znači da tradicija živi. Posebno mi je drago što su kamermani i snimatelji HRT-a tako predani svom radu te što uz svoj svakodnevni rad nađu inspiraciju za snimanje fotografija. Također, zahvalio bih MSU koji nam je omogućio ovu izložbu, a svi ovi radovi koje večeras vidimo uskoro će ukrasiti i hodnike HRT-a, rekao je Glavni ravnatelj.

Posebno je istaknuo kako su u sklopu ovogodišnje izložbe uvrštene i dvije fotografije kćeri Gordana Lederera, koja ih je snimila sa njegovim objektivom. - Te nas fotografije podsjećaju na našeg dragog kolegu koji je položio život u Domovinskom ratu, dodao je Glavni ravnatelj.

Pored izložbe "Igra", u sklopu obilježavanja Dana HRT-a jučer je također otvorena i izložba "Povijest televizijske ravjete: I bi svjetlo" u zagrebačkom Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" koja se bavi povijesti televizijske rasvjete.