Tel Aviv: Finale izbora za pjesmu Eurovizije 2019. prijenos

18. svibnja na HTV1 i HR2 u 21 sat

Velika završnica ovogodišnjeg 64. natjecanja za pjesmu Eurovizije održava se u subotu u areni Expo Tel Aviv!

Za pobjedu na Eurosongu bori se 20 zemalja koje su svoj nastup izborile u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Izrael, koja je to osigurala lanjskom pobjedom, kao i pet zemalja koje su u završnici izravno: Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka i Španjolska jer daju najveći financijski doprinos Europskoj uniji radiotelevizija koja producira natjecanje.
                    

U prvom polufinalu kvalificirale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. U drugoj poluzavršnoj večeri plasman u finale izborili su Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta. Naš predstavnik Roko Blažević s pjesmom "The Dream" nije se uspio plasirati za subotnji finalni nastup megaspektakla.

Uz zanimljivo natjecanje, u show programu nastupit će kraljica popa Madonna! Izvest će jedan od najvećih hitova Lika a Prayer, u povodu njegove 30. obljetnice, te svoj najnoviji singl.
Erez Tal i Assi Azar te Lucy Ayoub i supermodel Bar Refaeli voditelji su najvećega glazbenog televizijskog događaja na svijetu čije je ovogodišnje geslo Usudi se sanjati (Dare to Dream). HRT-ov komentator prijenosa je Duško Ćurlić.

Glasujte za svoje favorite i uživajte u raznolikosti i posebnosti brojnih izvedbi. Podatke o načinu glasovanja potražite na ttx stranicama 422 i 423.

- Napomene o zaštiti podataka kod sudjelovanja u teleglasovanju Natjecanja za pjesmu Eurovizije


Službena stranica Izbora za pjesmu Eurovizije 2019: www.eurovision.tv


Prijenos pratite od 21 sat na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a!Na području Republike Hrvatske prijenos finala gledajte i putem multimedijske platforme HRTi.