Miroslav Škoro - Ne dirajte mi ravnicu, prijenos koncerta

Petak 31. svibnja na HRT2 u 21 sat - prijenos

Zbog lošeg vremena, koncert Miroslava Škora i tisuću tamburaša u povodu Dana Grada Zagreba i Dana branitelja Grada Zagreba na velikoj pozornici kod zagrebačkih fontana, a u povodu 30 godina od nastanka pjesme "Ne dirajte mi ravnicu", održat će se u petak 31. svibnja

Zajedno s tamburašima iz cijele Hrvatske, nastupaju i Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije i Akademski pjevački zbor Ivan Goran Kovačić.

Cijeli prostor zagrebačkih fontana bit će u funkciji spektakularnog koncertnog događanja. Promet okolnim ulicama bit će zatvoren i na tom prostoru očekuje se od 15.000 do 20.000 gledatelja.

Poznati Škorini hitovi, s obzirom na navedene brojne izvođače, u posebnim aranžmanima bit će užitak za uho, ali i prekrasan ambijent mjesta održavanja koncerta, sigurno i za oko, kako prisutnih tako i gledatelja u izravnom prijenosu HTV-a.

Koncert će, dakako, početi i završiti pjesmom "Ne dirajte mi ravnicu", ali u 90 minuta posebnoga glazbenog ugođaja i doživljaja Škoro i gosti zasvirat će i zapjevati: Šumi, šumi javore, Sokak bez imena, Kuća na kraju sela, Zadnja želja, Milo moje, Juliška, Otvor, ženo, kapiju, Svetinja, Domovina, Tajna najveća, Sve poštivam svoje uživam i druge.

Redatelj prijenosa je Tvrtko Grgić, urednik Nikola Kristić, a producent Petar Krešimir Peras.