In memoriam - dokumentarni film Pater Cvek na HRTi

Napustio je nas je pater Antun Cvek, svećenik i isusovac koji je život posvetio starijim, bolesnim i napuštenim ljudima. Uvijek s torbama punim stvarima za potrebite, bio je toliko predan svojoj misiji da su ga građani prozvali dobrim duhom Zagreba. Bio je osnivač katoličke udruge "Kap dobrote" i zaklade "Biskup Josip Lang".

Slijediti put jednog čovjeka nije lako... Tko je pater Cvek, kojeg četvrt stoljeća prate volonteri u ustrajnoj skrbi za starije, bolesne i napuštene?

Prisjetimo se toga iznimnog čovjeka uz dokumentarni film Srđana Segarića o osnivaču katoličke udruge "Kap dobrote" i zaklade "Biskup Josip Lang". Pater Cvek je u mladosti radio u ZET-u kao autolimar. U međuvremenu je diplomirao filozofiju i teologiju te se s 40 godina zaredio. Od tada je život u potpunosti posvetio apostolatu starih i bolesnih ljudi. Bio je toliko predan svojoj misiji da su ga Zagrepčani prozvali dobrim duhom Zagreba. Mogli ste ga sresti na ulicama, u tramvaju ili na biciklu, a prepoznati po torbama u kojima se uvijek našlo nešto za potrebite.

Producent:Hrvatska radiotelevizija, Dinko Bilanović
Urednik:Andrea Ćakić
Urednik projekta: Miro Branković
Izvor fotografije:Goran Hrubi / Katolicka udruga Kap dobrote