Crna lista - Red opravdava nadimak Portir podzemlja

28. lipnja na HRT2 u 20.05 -  serija THE BLACKLIST 5 (12)

U središtu radnje Crne liste međunarodni je kriminalac koji se iz zagonetnih razloga predao FBI-u te im ponudio pomoć u lovu upravo na one ljude koje je cijeli život štitio.

Oslobođen bremena, Raymond Reddington (James Spader) se vraća i ponovno počinje graditi svoj zločinački imperij. Njegova žudnja za životom u međuvremenu nije nimalo jenjala pa s nesmanjenim žarom udara temelje novom poslovnom poduhvatu u kojem snage udružuje s Elizabeth Keen (Megan Boone).

Liz je rastrgana između uloge FBI-eve agentice i iskušenja da se prikloni svojim kriminalnim impulsima. U svijetu gdje je potraga za crnolistašima prerasla u obiteljski posao, nema nikakve sumnje da će Red ponovno opravdati nadimak Portir podzemlja.

U seriji glume uz spomenute Jamesa Spadera i Megan Boone glume i Ryan Eggold, Harry Lennix, Diego Klattenhoff, Hisham Tawfiq, Amir Arison.

U trećoj epizodi Red (James Spader) počinje iznova graditi svoju zločinačku organizaciju, a time i bogatstvo koje ona donosi. FBI-evoj ekipi pomaže da uđe u trag organiziranim prijevarama osiguravajućih kuća iza kojih stoji čitav lanac koji policajce potkupljuje da umjesto njih ubijaju žrtve.

U 2. epizodi Greyson Blaise Red i Liz navedu glasovitog kradljivca umjetnina na novi zločin. Scenaristi su Lukas Reiter i Jon Bokenkamp, a redatelj Don Thorin.