Dokumentarna serija “Točka na A - suvremena hrvatska arhitektura”

Hrvatska radiotelevizija od nedjelje, 30. lipnja na Prvom programu (HRT - HTV1) prikazuje premijernu dokumentarnu seriju “Točka na A - suvremena hrvatska arhitektura”.

Udruženje hrvatskih arhitekata godišnje nominira i nagrađuje najuspješnija ostvarenja hrvatske arhitekture, koja su se prema mišljenju struke izdvojila kvalitetom promišljanja i izvedbe. Riječ je o tradiciji koja je počela još 1959. godine i traje do danas.

Nagrade se dodjeljuju u nekoliko kategorija i nominirana djela razlikuju se volumenom i društvenom namjenom, ali im je svima zajednički - kreativni duh koji promišlja i oblikuje prostor u kojem živimo. Ova zanimljiva serija odvest će vas na putovanje Hrvatskom gdje ćete upoznati hrvatske arhitekte čija djela obilježavaju našu suvremenost.
U prvoj od 12 epizoda bit će predstavljena tri arhitektonska djela nominirana za Nagradu "Viktor Kovačić" u kategoriji najuspješnijih ostvarenja na području arhitekture u 2014. godini - Histria Aromatica, smještena povrh brda Pižanovac, plaža Monte mulini u Rovinju te škola i vrtić Odgojno-obrazovnog kompleksa Kajzerica.
Autori serije su Nikola Škarić, Vedran Duplančić i Sabina Sabljić, a redatelj i snimatelj je Željko Sarić.

Prvu epizodu dokumentarne serije “Točka na A - suvremena hrvatska arhitektura” gledajte u nedjelju 30. lipnja na Prvom programu u 20 sati i 5 minuta.