U zaleđu Zadra završilo snimanje nove dramske serije HRT-a "Nestali"

Rano jutros u nekadašnjoj tvornici glinice u Obrovcu završilo je snimanje nove dramske serije "Nestali" koju za Hrvatsku radioteleviziju proizvodi neovisni producent „Clinica studio“.

Serija "Nestali" kroz četiri epizode donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom teritoriju jednim će nepromišljenim potezom pretvoriti svoj povratak u nemoguću misiju. Glavni junaci priče pokušavaju pronaći put kući, a pritom se prisjećaju života koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

Završava snimanje dramske serije "Nestali"


Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55, suradnja na projektu General). U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. U ostalim ulogama gledatelji će imati prilike vidjeti Marinka Prgu, Tarika Filipovića, Sandru Lončarić, Mariju Škaričić, Nikšu Butijera, Enisa Bešlagića, Enesa Vejzovića i mnoge druge.

“Scenarij je vrlo inspirativan, a lik kojeg glumim samo je jedan od šestorice likova koje treba promatrati kao jedan u zanatskom i dramaturškom smislu. To kod snimanja filma nije uobičajeno i zato je snimanje ove serije veliki izazov”, rekao je Goran Navojec. Naglasio je kako je suradnja s redateljem Kristijanom Milićem izuzetno dobra. “Mi smo već prije surađivali na filmu General. Kristijan je jako dobar redatelj i jako staložen, što je važno kada svakog dana na snimanju ima posla sa šestoricom pripadnika izviđačko diverzantske postrojbe”, dodao je.„Za ovu ulogu spremao sam se od početka godine i mogu reći da je to bio poseban izazov te jedno lijepo glumačko i životno iskustvo. Tijekom cijelog snimanja atmosfera na setu bila je odlična, a posebno bih istaknuo suradnju s redateljem koji je od svakog glumca uspio izvući ono najbolje“, kazao je nakon snimanja glumac Filip Križan.

Serija "Nestali" progovara o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, ljudima koji su u ratu postali svjesni važnosti prijateljstva i žrtvovanja.

“Serijom "Nestali" HRT želi dati doprinos obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja kojom su oslobođena okupirana područja, ključne akcije koja je dovela do kraja Domovinskog rata. Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima zadarskog zaleđa, a očekuje se da će biti spremna za emitiranje početkom sljedeće godine”, kazala je urednica serije Zinka Kiseljak