Ne dao bog većeg zla - drama/komedija

30. travnja na HRT – HTV 2 u 21 sat

Šezdesete su zakucale i na vrata bjelovarske obitelji Ančić.

Nova će epoha ostaviti neizbrisive tragove na članovima obitelji - ocu Branku, isprva odgovornom partijcu koji se s propašću svog poduzeća baca u privatne poduzetnike, nanovo oživjevši obiteljski klesarski zanat; majci Nevenki koja uz stalni posao nastavnice pokušava biti što savjesnija žena, majka, sestra, snaha i domaćica; baki Ruži kojoj se polako ali sigurno prikrada neizbježna senilnost; ujaku Emilu, sitnom šverceru i muljatoru u stalnom sukobu s narodnom milicijom; maloj seki Bibi, obiteljskoj komentatorici i zajedljivki koja se mora pomiriti sa svojim odrastanjem; te napose Fruli, plahom dječaku koji sve promjene u obitelji i oko nje budnim okom prati i upija i pokušava samom sebi stvoriti sliku što je on zapravo, to jest što se od njega očekuje da bude.

Zajedno s Frulom i njegovim društvom putujemo kroz ono što je šezdesete učinilo šezdesetima i otkrivamo svu ljepotu prvih šuškavaca, odlazaka u kino, prve televizije, rock and rolla i prvih ljubavnih iskustava, dok djetinjstvo ne završi i započne novo deseteljeće s novim zanimljivostima i novim obavezama.

U filmu glume Luka Dragić (Frula), Filip Ćurić (Frula dječak) Ivo Gregurević (otac Branko), Mirjana Rogina (majka Nevenka), Semka Sokolović Bertok (baka), Goran Navojec (ujak Emil), Bojan Navojec (Zumzo) i drugi.

Film je na Filmskom festivalu u Puli 2002. osvojio Zlatnu arenu za scenarij - Goran Tribuson, Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu - Ivo Gregurević te Zlatnu arenu za montažu - Marina Barac.

Film je prikazan na međunarodnim festivalima u Ljubljani (2002.), Solunu (2002.), Wiesbadenu (2002.) i Kairu (2003.).

Scenarist je Goran Tribuson, redateljica Snježana Tribuson, montažerka Marina Barac, direktor fotografije Goran Trbuljak, kostimografkinja Lada Gamulin, scenograf Velimir Domitrović, skladatelj Darko Rundek, producent Damir Terešak, maska - Slavica Živaljić.