Crno-bijeli svijet - 2. sezona

Od ponedjeljka do četvrtka na HRT1 u 21.05 - 2. sezona serije
           
Radnja serije u drugoj sezoni događa se tijekom 1981. i 1982. godine, a u središtu pozornosti ponovno su novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul, koji se na početku sezone nalazi na odsluženju vojnog roka, na uzavrelom Kosovu.

Uz Kipovu i Žungulovu potragu za dobrim provodom i temama koje bi im mogle pomoći da se iz svijeta studentskog novinarstva prebace u više profesionalne sfere (počinju raditi za Start i Danas), paralelno pratimo i događaje u obiteljima Kipovih rastavljenih roditelja. Kipov otac Jure na novom je poslu izložen profesionalnim i političkim pritiscima, a njegov brak s Jagodom našao se u krizi, dok majka Ksenija brine svoje brige: deda Rudi ulazi u ljubavnu avanturu s krajnje neočekivanim ishodom, a muža joj Dominika uznemiravaju kolege taksisti, nestašice nafte i agilni čuvari poretka.

Zanimljivo je i u životu najmlađih generacija tih dviju obitelji: Jagodina kći Una počinje studirati, ali i dalje pokušava ostvariti rokersku karijeru, a Kipov brat Žac intenzivno živi svoju ljubavnu romansu s Ladom, no njezini rigidni roditelji stalno im zagorčavaju život, a problemi se javljaju i u školi te u njegovom prijateljstvu s Nenadom.


Uz niz dobro nam poznatih faca iz prve sezone (Marina, Dunja, Pajzlek, major Kurtela i dr.) u seriji se pojavljuju i mnogi novi likovi (uglavnom je riječ o srednjim i manjim ulogama), od Jagodina oca Veljka te udvarača joj iz studentskih dana, Mitra, preko ekipe iz Vjesnikovih izdanja i Unina studentskog okružja (fatalna žena Andrea, sveznajući urednik Jozo Sokrat, enigmatični student dramaturgije Leo), do poznatih imena iz tadašnjeg kulturnog i estradnog života. Važno "lice" serije i ove je sezone grad Zagreb sa svojim generacijskim okupljalištima, n

Važno "lice" serije i ove je sezone bio grad Zagreb sa svojim generacijskim okupljalištima, novinskim redakcijama, koncertnim prostorima, ulicama i kvartovima, a pojedini rukavci priče odveli su nas i u druge ambijente poput vojarne na Kosovu, motela na "trasi" Žacova maturalca ili brigadirskog naselja na omladinskim radnim akcijama (ORA "Sava").

Neizostavna sastavnica serije autentična je glazba s početka osamdesetih, pa je druženje s junacima Crno-bijelog svijeta bilo obojano zvukovima Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila te drugih sastava i solista onodobne rock i pop scene.

U glavnim ulogama: Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Karlo Maloča, Kaja Šišmanović, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Stojan Matavulj, Sara Stanić, Ivan Validžić

U ostalim ulogama: Elizabeta Kukić, Sara Stanić, Ivona Kundert, Stojan Matavulj, Otokar Levaj, Nikša Butijer, Doris Šarić Kukuljica, Voja Brajović, Gordana Gadžić, Vladimir Posavec Tušek, Ozren Grabarić, Dora Polić Vitez, Robert Ugrina, Damir Šaban, Goran Navojec, Hrvoje Kečkeš, Iva Babić, Silvio Vovk, Enes Vejzović i drugi.

Autor, redatelj i scenarist: Goran Kulenović
Direktor fotografije: Mario Sablić
Originalna glazba: Dubravko Robić
Kostimografkinja: Ivana Zozoli Vargović
Scenograf: Mario Ivezić
Montažeri: Goran Kulenović i Marina Barac
Supervizorica maske: Slavica Šnur
Izvršna producentica: Maja Vukić
Producent: Ivan Maloča
Urednik: Hrvoje Ivanković


Sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.