Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

13. srpnja na HRT4 u 17:15, repriza u nedjelju u 9:05

Slike iz srednje Europe na malim ekranima su premijerno cijele godine. Posljednje magazinsko izdanje prije ljetnih monotema nudi pet glavnih tema:

Dabar, najveći europski glodavac, u Sloveniji je istrijebljen u 18. stoljeću. Sad se sustavno vraća, najviše vodotocima iz Hrvatske, gdje su obitelji bavarskih dabrova planski naseljene potkraj 90-ih.

"Bergwald" je projekt za zaštitu planinskih šuma sa sjedištem u njemačkom Würzburgu. Vode ga dva brata Wehner sa suradnicima, koji su potpuno posvećeni prirodi. 

"Radionica – postaja Topolò", redoviti je srpanjski događaj pod vedrim nebom u talijanskom planinskom selu, posvećen kulturnom eksperimentiranju s ugođajem prirodnog ambijenta.

92-godišnji István Kovács iz Gyule aktivan je sportaš. Prošle godine bio je treći na Seniorskom svjetskom atletskom prvenstvu u Malagi, a sad se sprema za rujansko natjecanje u Veneciji.

Vitraj je stara tehnika spajanja šarenih oslikanih komadića stakla olovnim okvirićima. U Hvatskoj se njime bave rijetki, a među njima je jedina žena Zagrepčanka Dominique Jurić.

Urednica: Daria Marjanović
Realizatorica: Sanja Arsenić

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      
Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.