ATP Umag od 15. do 21. srpnja svaki dan izravno na HTV2

Sedam dana vrhunskog tenisa i egzibicija Ivanišević-Rafter

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na svom Drugom programu (HRT-HTV2) od ponedjeljka, 15. srpnja, do 21. srpnja svakodnevno će prenositi mečeve ovogodišnjeg, 30. izdanja popularnog umaškog ATP-ja. Uz HTV-ova komentatora Daniela Križa mečeve će prenositi i stručni sukomentator Dino Marcan.

Novost ovogodišnjeg teniskog turnira UMAG ATP jest to što će oba polufinalna meča biti uživo, uz studijske emisije svaki dan s urednicom Mirnom Zidarić. A poseban spektakl na rasporedu je u srijedu, 17. srpnja, kada će gledatelji, osim prijenosa meča, moći pratiti i egzibiciju Ivanišević – Rafter, te tako obnoviti uspomene s legendarnog finala Wimbledona iz 2001. godine između Ivaniševića i Raftera.

Dino Marcan, sukomentator, tom je prigodom izjavio: - Ove godine očekujem zaista jako izdanje umaškog turnira s obzirom na to da su za 30-tu godišnjicu svoj dolazak potvrdili Borna Ćorić, Fabio Fognini, Marco Cecchinato, Dušan Lajović i mnogi drugi kvalitetni tenisači. Svakako se veselimo Borninom nastupu pred domaćom publikom, i nadam se kako ozljeda zbog koje je preskočio Wimbledon neće stvarati probleme u nastavku sezone. Za mene je osobno umaški turnir uvijek bio poseban – jer sam ga kao dijete iz Rijeke svake godine dolazio gledati, a kasnije i kao igrač u više navrata nastupati u Stella Marisu. Ove godine prvi put dolazim u Umag u ulozi sukomentatora i veselim se tome kao i uvijek do sada, kada imam prigodu raditi prijenose za HRT s Danielom Križom. Uživat ćemo u tenisu sigurno, a nadam se da nam uvijek nepredvidivi vremenski uvjeti u Umagu neće otežavati raspored, naglasio je HRT-ov stručni sukomentator Marcan.
Teniske zvijezde pozivaju vas na jubilarni Plava Laguna Croatia Open Umag
A HTV-ov komentator Daniel Križ je dodao: - U Umag dolazim sedmi put u ulozi komentatora. Jedini hrvatski ATP turnir svake se godine trudi nakon Wimbledona i uoči turnira na Sjevenroameričkom betonu okupiti što je moguće kvalitetnije društvo, i u tome uglavnom uspijeva. Fabio Fognini, odnedavni član TOP 10 društva predvodi listu, a na radost domaćih navijača tu je i Borna Ćorić, trenutačno naš najbolji tenisač. Tu je i sjajni Guido Pella, te dva posljednja pobjednika u Stella Marisu, Andrej Rubljov i Marco Cecchinato. Kada se tome svemu pridoda i posebno egzibicijsko izdanje Ivaniševića i Raftera jasno je kako će ovo jubilarno 30-to izdanje ponuditi sedam dana vrhunskog tenisa.

Urednica studijskih emisija Mirna Zidarić najavljuje i svog posebnog gosta u javljanjima iz Umaga: - HRT ima privilegiju i veliko zadovoljstvo svakoga dana u studijskim emisijama prije mečeva ugostiti jedinstvenog Gorana Ivaniševića, fantastičnog sugovornika, ali posljednjih dana diljem svijeta vruću “tenisku robu”, nakon što ga je prvi igrač svijeta Novak Đoković angažirao u svoj trenerski tim. Goran Ivanišević iznimno rijetko istupa u javnosti, stoga je ovakav angažman  veliki dobitak i kvaliteta više za gledatelje HRT-a.
Uz tenis, posjetitelje očekuje i već tradicionalna sjajna noćna zabava i bogata gastronomska ponuda. Jer Umag je jednostavno mjesto u kojem se "mora biti" ovo ljeto.