Umorstva u Midsomeru: Tajne dubine

24. lipnja na HRT – HTV 1 u 15 sati (12)

Ubojstvo, otmica i ucjena nisu neuobičajene među ekscentričnim stanovnicima Midsomera.

Umorstva u Midsomeru televizijska je serija o suvremenim kriminalističkim pričama utemeljena na liku inspektora Barnabyja kojeg je u svojim romanima vješto opisala Caroline Graham, spisateljica koju Sunday Times naziva novom Agathom Christie.

U svakoj epizodi spokoj mjestašaca u Midsomeru potrese neki zločin. Gotovo svi stanovnici potencijalni su sumnjivci koje samo inspektor Barnaby (John Nettles) i njegov pomoćnik narednik Scott (John Hopkins) mogu uz marljiv rad postepeno oslobađati sumnje i pronaći pravog krivca.

Umorstva u Midsomeru kriminalistička je serija s najdužim stažem prikazivanja na malim ekranima, a prate je gledatelji u 164 države, po čemu je jedna od naprodavanijih britanskih serija.

Tajne dubine
Odvjetnik Nick Turner padne s krova i ostane na mjestu mrtav. Iako njegov pad nalikuje na ubojstvo, Barnaby i Scott spekuliraju ne radi li se zapravo o samoubojstvu. Nick je imao financijskih problema pa detektivi sumnjaju da je Nick pokušao inscenirati svoje samoubojstvo kao ubojstvo ne bi li supruga Felicity naslijedila novac od njegova životnog osiguranja. Radnja se dodatno komplicira ubojstvima Otta Benhama, mjesnog stručnjaka za rimsku povijest, i Mikea Spencera, bivšeg televizijskog voditelja kviza. Način na koji su ubijeni vrlo je neobičan.