Umorstva u Midsomeru: Svi u istom sosu

25. lipnja na HRT – HTV 1 u 15 sati (12)

Ubojstvo, otmica i ucjena nisu neuobičajene među ekscentričnim stanovnicima Midsomera.

Umorstva u Midsomeru televizijska je serija o suvremenim kriminalističkim pričama utemeljena na liku inspektora Barnabyja kojeg je u svojim romanima vješto opisala Caroline Graham, spisateljica koju Sunday Times naziva novom Agathom Christie.

U svakoj epizodi spokoj mjestašaca u Midsomeru potrese neki zločin. Gotovo svi stanovnici potencijalni su sumnjivci koje samo inspektor Barnaby (John Nettles) i njegov pomoćnik narednik Scott (John Hopkins) mogu uz marljiv rad postepeno oslobađati sumnje i pronaći pravog krivca.

Umorstva u Midsomeru kriminalistička je serija s najdužim stažem prikazivanja na malim ekranima, a prate je gledatelji u 164 države, po čemu je jedna od naprodavanijih britanskih serija.

U epizodi Svi u istom sosu 8. sezone popularne serije, Plummerova tvornica umaka u teškoj je financijskoj krizi i čini se da će stari, obiteljski obrt ipak propasti. Jedan od obilazaka te tvornice završi katastrofalno kad se obnaženo truplo posjetitelja nađe u pakleno vrućem sterilizatoru. Isprva se to čini tek nesretnim slučajem dok se ne ispostavi da je mrtvac Dexter Lockwood, jedan od šefova u konkurentskoj tvrtci Fieldway Foods. Nakon mnogo spekuliranja što je Dexter radio u tvornici, Barnaby otkriva da trag vodi izravno do obitelji Plummer, koja se nalazi duboko u sosu.