Na usluzi HRTi - Priče o veteranskom uspjehu: Maratonci

Svake godine na obljetnicu tragedije u Srebrenici, tri hrvatska branitelja trče ultramaraton Vukovar - Srebrenica, kako bi odali počast svim nevinim žrtvama tijekom Domovinskog rata, a ujedno se i suočili sa svojim nerazriješenim traumama.

Tisuće ljudi stižu na komemoraciju žrtvama SrebreniceEpizodu Maratonci dokumentarne serije Priče o veteranskom uspjehu redateljice i scenaristice Biljane Čakić pogledajte na multimedijskoj usluzi HRTi.

Podsjetimo, serija je posvećena braniteljima koji su unatoč proživljenim traumama tijekom Domovinskog rata danas pronašli novi smisao u životu i oplemenili vlastitu okolinu. U 6 epizoda upoznajemo različite ljude koji nisu prihvatili poraz od života, već su krenuli u nove pobjede.

Kroz priče nas vodi koscenarist Srećko Karić, hrvatski branitelj i sam više puta ranjavan u Domovinskom ratu.

Snimatelji su Radoslav Pažameta, Filip Tot, Ivan Karabelj, Dragica PosavecBruno Gracin, montažerke Monika Drahotuski, Karla Folnović i Ana Šerić, producenti Darija Kulenović Gudan, Marina Andree ŠkopPetar Milić, a urednik Darko Dovranić.

Produkcija HOMMAGE za HRT, 2016.

Osim spomenute epizode, u videoteci usluge HRTi pogledajte i ostale nastavke serije, a večeras na HRT4 u 22.10 epizodu Sportaši do kraja.