Umorstva u Midsomeru

6. srpnja na HRT – HTV 1 u 15 sati (12)

Ubojstva, ucjene i otmice uobičajena su pojava u idiličnome Midsomeru. Iza živopisnih fasada i uređenih vrtova ništa nije onako kako se isprva čini, a to najbolje zna iskusni inspektor Barnaby koji uvijek bez milosti progoni krivce. Barnabyjev siguran, ali i intuitivan pristup, u potpunoj je suprotnosti onomu njegova novog pomoćnika.

Frank Hopkirk savjetnik za okoliš, na projektu izgradnje novoga supermarketa, ubijen je na gradilištu. Barnaby i Jones krenu s ispitivanjem lokalnoga stanovništva. Kada doznaju da je ubijeni gospodin održavao veze s nekoliko lokalnih dama, postane im jasno da je riječ o zločinu iz strasti, ali čije je strasti Hopkirk mogao toliko uzburkati da se osoba odlučila na ubojstvo?

Sadržaj je to današnje epizode 9. sezone popularne serije u čijim su glavnim ulogama John Nettles (Tom Barnaby), Jason Hughes (Ben Jones), Jane Wymark (Joyce Barnaby), Laura HowardBarry Jackson (dr. George Bullard) i Neil Conrich (Angel).

U ostalim ulogama su Clare Holman, Sophie Stuckey, Maggie Ollerenshaw, Jonny Phillips, Juliet Aubrey, Madeleine Potter, John McAndrew.

Scenarist je Andrew Payne, a redatelj Richard Holthouse.