HRT najgledanija nacionalna televizija od početka ljetne sheme

Hrvatska radiotelevizija (HRT) bila je najgledanija televizija na razini proteklog tjedna (15.-21. srpnja), s ukupnim udjelom u gledanosti od 27,9  posto na ukupnoj populaciji, a najgledanija je bila također i tijekom vikenda, pokazuju podaci tvrtke AGB Nielsen.

Od deset najgledanijih emisija na svim televizijama tijekom prošlog tjedna njih četiri bile su HRT-ove, a prva i najglednanija emisija bili su HRT-ovi „Plodovi zemlje“ sa 11,3 posto opće populacije AMR-a ili 444.712 gledatelja.

Kada je riječ o gledanosti u danima vikenda, HRT-ov ukupni udio u gledanosti HRT-a u nedjelju 21. srpnja bio 31 posto, što je značajno više od udjela ostalih televizija, dok je u subotu 20 . srpnja iznosio 29 posto.

Najgledanije nedjeljne emisije pored već spomenutih „Plodova zemlje“ bio je  „Dnevnik u podne“ sa 10,2 posto ili 400.186 gledatelja, zatim dokumentarna emisija „More“ sa 9 posto ili 351.881 gledatelja te "Nedjeljom u dva" sa 8,6 posto ili 337.934.

Najgledaniji sadržaj na svim televizijama u subotu 20. srpnja bio je HRT-ov „Dnevnik u podne“ sa 9 posto ili 354.099 gledatelja, a među pet najgledanijih emisija na svim televizijama ušli su i HRT-ov središnji „Dnevnik“ sa 6,9 posto ili 270.537 gledatelja te zabavna emisija „Lijepom našom“ sa 233.681 gledatelja.

Proteklog vikenda gledatelji su također rado pratili i neke vrhunske filmske naslove koje je emitirala Hrvatska radiotelevizija, a riječ je o „Mostovima okruga Madison“ (nominiranom za Oscara u kategoriji najbolje glumice), 12 godina ropstva (tri osvojena  Oscara uključujući za najbolji film) kao i uzbudljici triler „Savršeno ubojstvo“.

Povodom 50. obljetnice slijetanja na mjesec, koja je obilježena prošlog vikenda HRT,  je prikazao dokumentarni film, „Pohod  na mjesec“ u dva dijela koji je poosjetio o počecima svemirske utrke između Sjedinjenih Američkih Država i tadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Televizijski vikend također je obilježila i završnica teniskog turnira u Umagu na kojem je slavio Dušan Lajović a HRT je dobio posebno priznanje ATP turnira za više godišnju medijsku promociju turnira.