A strana: Sjećanje na Olivera Dragojevića

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u znak sjećanja na Olivera Dragojevića, na dan kad smo se prije dvije godine oprostili od velikana hrvatske glazbe, u udarnom terminu u 20:05 na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), ponovo prikazuje A stranu posvećenu nezaboravnom i neponovljivom glazbenom "galebu".

Naime, treća sezona "A strane" počela je upravo čast Oliveru. Iako bi svatko od nas mogao ispričati svoju priču s Oliverom, punu smijeha, suza, ljubavi, u toj emisiji svoju priču o njemu ispričali su njegovi glazbeni prijatelji prisjetivši se zajedničkih trenutaka, suradnji, veselja i lakoće koje je prenio u glazbu.

Volio je sve glazbene žanrove, okupljao vrsne glazbenike s kojima je dijelio istu strast i potvrdio kako su najveći uvijek najjednostavniji. Ljepota glasa, glazbe ili duše i sve ono što čujemo u "Molitvi za Magdalenu", "Romanci" "Nocturnu", "Dišperadunu" i mnogim drugim pjesmama bit će vječna veza Olivera i nas.

Njegovi prijatelji: Zorica Kondža, Vanna, Nina Badrić, Tedi Spalato, Hari Rončević, Mladen Badovinac, Ante Gelo, Nikša Bratoš, Elvis Stanić, Matija Dedić, Antonio Serrano, Stjepan Hauser, Dražen Bogdanović, Alan Bjelinski, Marko Tolja, Jacques, Goran Karan, Tony Cetinski, Damir Urban i Oliverov prateći bend Dupini, Petar Grašo te Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a svojim nas izvedbama na najljepši način odvode u svijet gdje Oliverov galeb kliče "Lipo mi je, lipo mi je, moj galebe!".

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći prethodne sezone.