Samci - romantična komedija

5. travnja na HRT – HTV 3 u 21:20 (12)

Glavni junaci filma, njih šestero, izdvajaju se od ostalih i imaju svoje "priče", a uglavnom su vezani za glazbenu scenu Seattlea. U pokušaju da žive samostalno, suočeni s nesigurnim karijerama, kao i čežnjom da budu voljeni, ta skupina prijatelja i znanaca dijeli snove, sklonost prema glazbi i zajedničko dvorište zgrade u kojoj stanuju.

Steve Dunne bavi se urbanističkim planiranjem. Bio je odlučio posve odreći se ljubavi, sve dok nije upoznao Lindu. Linda Powell radi u agenciji za zaštitu okoliša. Ona mnogo očekuje od Stevea, pogotovo kad shvati da je trudna. Janet Livemore Steveova je prijateljica i savjetnica za "stvari srca", dobra i odana osoba. Zaljubljena je u Cliffa, pjevača grunge-metal sastava "Citizen Dick". Cliff Poncier više vremena posvećuje grunge nastupima nego svojoj (polu)djevojci Janet. Debbie Hunt stalno je u potrazi za ljubavlju. Naivno vjeruje da je dovoljno izmijeniti svoj izgled ili snimiti videospot da bi se sve promijenilo nabolje. David Bailey ima sasvim originalan pristup intimnom životu - na ljubav gleda kao na egzistencijalnu partiju šaha među spolovima.

U američkom filmu (SINGLES, 1992.) redatelja Camerona Crowea glume Bridget Fonda, Campbell Scott, Kyra Sedgwick, Sheila Kelley, Jim True-Frost, Matt Dillon, Bill Pullman.

Cameronov drugi film, "Samci", potvrdio je njegov dar za portretiranje različitih karaktera (u filmu ih ima više od 40), oslikavanje ambijenta, kao i upuštanje u neobične narativne kombinacije (film je podijeljen na poglavlja) i postupke (likovi povremeno govore izravno u kameru).