Brooklyn 99 - u postaji njujorške policije

Od ponedjeljak do petka na HRT3 u 15.25 - humoristična serija BROOKLYN NINE-NINE 3 (12)

Daroviti i ležerni detektiv Jake Peralta (Andy Samberg), njegovi ekscentrični kolege te njihov strogi zapovjednik kapetan Holt (Andre Braugher) žare i pale 99. postajom njujorške policije.

Seriju su osmislili Emmyjem nagrađeni scenaristi i producenti Dan Goor i Michael Schur. Godine 2014. "Brooklyn 99" osvojio je Zlatni globus u kategoriji najbolje humoristične ili glazbene televizijske serije, dok je Adam Samberg ovjenčan kipićem za najboljega glumca u humorističnoj ili glazbenoj televizijskoj seriji. Andre Braugher 2014. i 2015. bio je nominiran za Emmyja u kategoriji najboljega sporednoga glumca u humorističnoj seriji.

Holtov zamjenik, narednik Terry Jeffords (Terry Crews), ljudina je od čovjeka, otac blizanki, a uskoro će dobiti još jedno dijete. Dežurna čistunka u 99. postaji je detektivka Amy Santiago (Melissa Fumero), koja se jako sviđa Jakeu. Detektiv Charles Boyle (Joe Lo Truglio) dugo je čeznuo za opakom, seksi i jezivom detektivkom Rosom Diaz (Stephanie Beatriz), koja je poslije prohodala s Holtovim nećakom Marcusom (gostujući glumac Nick Cannon), ali sad s njom ima dobar prijateljski odnos.

Igrom slučaja Boyle je postao polubrat sarkastičnoj tajnici Gini Linetti (Chelsea Peretti), nakon što su im se roditelji vjenčali. Detektivsku ekipu upotpunjuje dvojac Scully (Joel McKinnon Miller) i Hitchcock (Dirk Blocker), neproduktivni i smotani veterani koji se baš i ne trgaju od posla, ali zato kuhaju izvrsnu kavu. Od gostujućih glumaca valja izdvojiti Kyru Sedgwick, koja je utjelovila zamjenicu načelnika Madeline Wuntch, Holtovu dugogodišnju neprijateljicu.

Druga sezona završila je dvjema velikim promjenama: Holt je iz 99. postaje prešao u Odjel odnosa s javnosti, a sa sobom je poveo i Ginu. I dok ekipa s nestrpljenjem čeka novoga kapetana, golupčići Jake i Amy napokon su se poljubili.

Autori su Dan Goor i Michael Schur, a izvršni producenti Dan Goor, Michael Schur, David Miner i Luke Del Tredici.

Sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.