Parni valjak, Pula 2016., 2.dio

Nedjelja, 25. kolovoza NA HRT2 u 19 sati

  
Parni valjak, jedan od najvećih i najpopularnijih hrvatskih pop rock bendova, 12. kolovoza 2016. prvi put u svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri nastupio je u impozantnom spomeniku antičkog graditeljstva - pulskoj Areni.

Ova prvorazredna turistička atrakcija, čiji koncertni ugođaj rijetko koje mjesto može nadmašiti, bila je poprište jednog od njihovih najljepših koncerata - rock zvijezde su svirale pod zvijezdama. Rasprodana Arena, vrhunska produkcija, već svima znana sinergija benda i publike kroz pjesme otpjevane u jedan glas, bili su užitak za sve ljubitelje Parnog valjka.

Poznati su kao bend koji je nabolje mijenjao glazbu na ovim prostorima, bio pokretač cijelog vala pop i rock grupa i isporučio velik broj hitova koji će zlatnim slovima ostati upisani u povijesti hrvatske diskografije. Četrdeset godina karijere obilježili su na najbolji mogući način, serijom koncerata čiji je vrhunac bio upravo u Puli 2016. Ovim koncertom Parni valjak nas akustičnim i električnim aranžmanima vodi kroz sve najvažnije trenutke svoje karijere, stare i nove hitove: Sve još miriše na nju, Stranica dnevnika, Lutka za bal, Uhvati ritam, Ljubavna, Dođi, Za malo nježnosti, Samo ti (Norma Belle)... Tu ne staju, i dalje stvaraju nove pjesme za svoju vjernu publiku.

Parni valjak su Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić Brk, Zorislav Preksavec Preksi, Berislav Blažević Bero i Dado Marinković.