“Liječnici političari” od 16. rujna na HTV1!

U Jesensku shemu HTV kreće s domaćim dokumentarnim serijalima „Liječnici političari“ i putopisom Gorana Milića   „Cuba si, Cuba no“.

Izmino zanimljiva domaća dokumenatarna serija u četiri nastavka “Liječnici političari” starta u ponedjeljak, 16. rujna na Prvom program (HRT HTV1) u 20.05.


Činjenica da Hrvatska ima najveći broj liječnika političara u Europi, potaknula je u autorica pitanja zašto su mnogi ugledni liječnici od 90-ih godina do danas odlučili bolnice i bijele kute zamijeniti saborskom ili ministarskom foteljom?
Neki su ostali i liječnici i političari, neki se više nikada nisu vratili među pacijente, a neki su požalili što su dugo ostali u političkoj areni suočeni s brojnim aferama. Dokumentarna serija u 4 epizode prikazuje profesionalni, politički ali i privatni život šesnaestero hrvatskih liječnika i političara.

To su: Ivica Kostović, Andrija Hebrang, Mate Granić, Željko Reiner, Milan Kujundžić, Darko Milinović, Ivić Pašalić, Drago Prgomet, Biljana Borzan, Mirando Mrsić, Vladimir Šišljagić, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Andro Vlahušić, Stipe Jadrijević, Mišo Krstičević

Scenaristice i urednice serije su  Patricija Levak i Melinda Kurilj-Antunović, a redateljica je Ines Pletikosa.