Druga strana: Digitalna transformacija

31. kolovoza na HRT4 u 15.35 - gospodarska emisija (R)

Čim izgovorite "restrukturiranje poduzeća" milenijalci odmah znaju da ste iz prošlog stoljeća. Političar ili direktor kombinata. I da promišljate na način ekonomskog dinosaura koji neće preživjeti industrijske trendove novog doba.

Microsoft i The Future Laboratory predvidjeli su trendove u 14 sektora industrije, a njihovo istraživanje utvrdilo je deset kategorija poslova koji danas ne postoje, ali će u budućnosti biti traženi, recimo: "arheolog svemirskog otpada", "strateg za obnovu i zaštitu prirodnih procesa i ekosustava" ili "oblikovatelj ljudskih dijelova".

Već iz ovog uvoda jasno vam je da arhaični termin "restrukturiranje poduzeća" neće biti dovoljan za suočavanje vaše kompanije s novim tržišnim izazovima. Novi buzzword je "digitalna transformacija".

Što je to? I kako do nje doći, govori Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska.

Sve ostalo saznat ćete u emisiji. 

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.