20. sezona Nedjeljom u dva

Nakon 793 emisije "Nedjeljom u 2" 1. rujna počinje jubilarnu, 20. sezonu emitiranja! Urednik i voditelj našeg najdugovječnijeg političkog talk-showa Aleksandar Stanković otpočetka je oštrim debatama postao svojevrsnim predvodnikom kritičkoga novinarstva na javnoj televiziji, ali i šire.

- U počecima nitko nije očekivao da će emisija biti tako dugovječna, pa ni tadašnji urednik Dubravko Merlić i direktor HRT-a Mirko Galić, koji su me s radija pozvali da dođem voditi tu emisiju, prisjeća se Stanković početaka emitiranja 2000.  U jednoj od najutjecajnijih i najgledanijih emisija u cijeloj regiji, koja je tijekom godina mijenjala format, gostovao je širok spektar zanimljivih sugovornika - od političara i sportaša do umjetnika.

- Kroz emisiju su prošli svi koji nešto znače u političkom životu Hrvatske i regije, od pokojnog Ivice Račana do Mila Đukanovića, kaže Stanković i izdvaja neke od njemu najdražih gostiju: 

- To su mi Igor Mandić, Edo Maajka, Milka Babović, Milko Šparemblek, Vojko V., pisac F. Beigbeder, Dan Brown...

Emisija je 2001. dobila nagradu HND-a za najbolji talk-show, a Stanković je 2010. dobio nagradu "Novinar godine".

Upravo pratimo Stankovićev putopisni serijal


Pod naslovom "Sto faca i Aca" autor je 2013. objavio memoarsko-publicističku knjigu o emisiji, koja otkriva da je katkad ono što se događa iza kulisa "Nedjeljom u 2" zanimljivije od onoga što gledatelji vide na malim ekrranima. 

Za kraj, ali ne manje važno, urednik poručuje:

- Mogu samo citirati Olivera Mlakara: "U životu nisi ništa napravio ako nisi gostovao u Nedjeljom u 2!"

"Nedjeljom u dva" pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. Posjetite Facebook stranicu emisije i Youtube kanal HRT-a.