Vjetar u kosi - 3. sezona moto putopisa

9. rujna na HRT1 u 22 sata

HTV prikazuje treću sezonu dokumentarne serije Aleksandra Stankovića. U prvoj emisiji Stanković putuje po Austriji i Njemačkoj, u drugoj posjećuje Sloveniju i Istru, u kojoj će se zadržati i u trećoj emisiji, a putovanje u četvrtoj emisiji završava posjetom Cresu. Putujući na malom mopedu, Aleksandar Stanković upoznaje mnogobrojna zanimljiva mjesta i ljude, a put koji je prešao dug je 3000 kilometara.

1. epizoda
Prije samog odlaska na put Aleksandar Stanković upoznaje nas s Dejanom Špoljarom i njegovim akrobacijama na motociklu. Nakon toga upućuje se prema Austriji i malim mopedom APN-4 vozi se najpoznatijom alpskom cestom na svijetu u podnožje Grossglocknera, najviše austrijske planine, te razgovara s motoristima koji u velikom broju svake godine pohode ovu planinsku cestu.

Slijedi posjet Njemačkoj i bivšem Hitlerovom ljetnikovcu u mjestu Berchtesgaden, a nakon toga ekipa HTV-a uputila se u najveću ledenjačku špilju na svijetu blizu mjesta Werfen u Austriji. U prvoj epizodi osim toga možete vidjeti što to muslimanske turiste iz cijelog svijeta privlači u austrijski Zell am See.

Autor projekta je Aleksandar Stanković, novinarka, istraživačica i scenaristica Danijela Stanojević, snimatelji Davor Petričić, Tomislav Krnić i Miran Krčadinac, tonski snimatelj Mladen Šiklić, montažer Robert Cecelja, a redatelj Matija Vukšić.