Jesenska shema HTV-a 2019.

'Jesen u mom domu': Dosad najbogatija jesenska shema HTV-a počinje 16. rujna, evo što smo vam pripremili.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje dosad najbogatiju Jesensku shemu na sva četiri programa HTV-a: sezona jesen-zima 2019./2020. počinje u ponedjeljak, 16. rujna, a sadrži programski pomno pripremljenu ponudu 'najboljeg od najboljega' televizijskog programa i javnog sadržaja, te – uz nove sezone najpopularnijih emisija – donosi i pregršt posve novih projekata kojima HTV kani definitivno potvrditi svoju lidersku poziciju na domaćem TV tržištu.

Svečana prezentacija Jesenske sheme HTV-a pod nazivom 'Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT', održala se u ponedjeljak, 9. rujna u prisavskom studiju Anton Marti, a iz nje vam ovom prigdom izdvajamo glavne adute nove TV sezone.

Uz intenzivne pripreme Informativnog medijskog servisa HRT-a (IMS-a, koji od proljeća dobiva i novi moderni Studio 12!) za projekt praćenja predsjedanja Hrvatske EU-om, kao i projekta Rijeka EPK 2020., najveći naglasak u Jesenskoj shemi stavljen je na nove sezone i nove projekte Zabavnog programa – od nove sezone (povratničkog) kviza Tko želi biti milijunaš s voditeljem-povratnikom Tarikom Filipovićem (koji kreće 19. rujna, četvrtkom u 20:05 na HTV1) - do posve novih projekata te redakcije, poput novog kviza Solo i kulinarskog showa Kuhan i pečen koji kreće u listopadu na HTV2 i ići će tri puta tjedno. Tu su i novi (late night) talk-show 5.com s Danielom petkom u 21:40 na HTV1, kao i nova sezona Voicea, koji pak kreće 7. prosinca u prime-time terminu, subotom u 20:05 na HTV1.

Ekspanzija odličnih sadržaja Drugog programa

Valja naglasiti i to da je programsko vodstvo HTV-a ove sezone posebnu pozornost posvetilo ekspanziji odličnih sadržaja na Drugom programu (HRT-HTV2), na kojem će u sezoni jesen-zima 2019./2020. emitirati birani i premijerni domaći i svjetski naslovi, vrhunski sportski program, kulinarski i zabavni showovi.

Stoga je HTV2 za novu sezonu pripremio i cijelu nisku vrhunskih hit i popularnih kostimiranih stranih serija, koje počinju već i dan prije nove sheme, u nedjelju 15. rujna u 21:40 na HTV2 – hrvatskom premijerom nadaleko hvaljenje serije Medici – gospodari Firenze. Zanimljivo je da je redatelj prve sezone te povijesno-političke obiteljske drame iz 15. stoljeća – Zagrepčanin s LA-adresom Sergio Mimica Gezzan, dugogodišnji Spielbergov prvi suradnik, a sada redateljska uzdanica velikog Ridleya Scotta. A sjajnu glumačku ekipu u Medicima predvode legendarni, dvostruki oskarovac Dustin Hofman i Richard Madden, poznat po ulozi Roba Starka u Igri prijestolja. Prva sezona Medica sadrži osam epizoda.A već dan kasnije, u ponedjeljak 16. rujna kreće i BBC-jeva vidokobudžetna serija McMafia, uzbudljiva priča o globalizaciji organiziranog kriminala u digitalnoj eri, čiji je velik dio sniman upravo u Hrvatskoj – od Zagreba, Opatije, Splita do Dubrovnika i istarske obale. McMafia će se prikazivati od ponedjeljka do četvrtka u 22:40 na HTV2, također u osam epizoda. Nakon McMafije slijedi još jedna velika svjetska hit-serija – Amerikanci (The Americans), a emitirat ćemo njezinih svih šest sezona!

Smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, tijekom hladnog rata, The Americans je priča o Elizabeth (Keri Russell) i Philipu Jennings (Matthew Rhys). To dvoje agenata KGB-a predstavljaju se kao američki bračni par koji živi u predgrađu Washingtona sa svojom djecom. Njihov susjed Stan Beeman (Noah Emmerich) agent je FBI-a koji radi u protuobavještajnoj službi. Prva sezona započinje nedugo nakon inauguracije predsjednika Ronalda Reagana u siječnju 1981. godine.

Potom (u siječnju 2020.) kreće prva i druga sezona serije Babilon Berlin, dramatizirana kronika propasti Weimarske Republike u Njemačkoj u razdoblju od 1929. do 1934. godine, viđena očima mladog policijskog inspektora koji je premješten iz Kölna u glavni grad. Ondje otkriva razgranatu mrežu korupcije i skandala. U novoj sezoni čeka nas i šesta sezona Kuće od karata (od 16. do 26. rujna na HTV2, od ponedjeljka do četvrtka u 23:20) i prva sezona Sluškinjinih priča (od 30. rujna do 15. studenoga u 23:20), zatim mini-serija Slijepa ulica, kao i pretposljednja, sedma sezona megapopularne Igre prijestolja.

Od vrhunskih stranih hit-serija na Drugom izdvojili bismo još i popularni Krimi petak u 21:05, i to serije Sandhamn Murders (od 20. rujna do 11. listopada, sezone 6-9), osmu sezonu Vere (od 18. listopada do 8. studenoga, te drugu sezonu Brokenwood Mysteriesa (od 15. studenoga do 6. prosinca).

Također, u vikend terminu – petkom, subotom i nedjeljom u 22:30 na HTV2 ćemo moći pratiti i naslove poput The Last Post, Luther, Neustrašiva, Slijepa ulica, The Split, The Same Sky, Innocent, Zla krv, Liar. A nakon Medica – gospodara Firenze, od 10. listopada do 15. prosinca nedjeljom ćemo u 21:40 gledati osam nastavaka Ane Karenjine – Priče Vronskog.


Domaći dramski sadržaji: nove domaće serije i filmovi

No ni domaći dramski sadržaji nimalo ne zaostaju za stranim hit-serijama: to su (nakon uvodne reprize pet epizoda Patrole na cesti od 16. rujna do 14. listopada) ponajprije vrhunske domaće dramske serije, poput premijere Svećenikove djece Vinka Brešana. Ona će nam u tri epizode - od 21. listopada do 4. studenoga, ponedjeljkom u 21 na HTV1 - predstaviti priču o Don Fabijanu, mladom svećeniku na dalmatinskom otoku koji, da bi povećao natalitet na otoku, počinje bušiti kondome… Zbog toga se udružuje s prostodušnim trafikantom i pomahnitalim apotekarom, te oni potajno zajedno ukidaju svu kontracepciju na otoku. No nakon početnih uspjeha, mnogih poroda i vjenčanja, stvari se počinju komplicirati. Protagonisti te uvrnute priče prema scenariju Mate Matišića i Vinka Brešana su Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kuhn, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Lazar Ristovski i nenadmašni Goran Bogdan.

Nakon Brešana, slijedi repriza serije Čuvar dvorca, a u prosincu kreće udarni dramski premijerni program na HTV1: Vrdoljakov General (8 epizoda), potom početkom iduće godine premijera Nestalih Joška Lokasa (4 epizode) i u 2020. nova, treća sezona Novina.

Zacijelo najintrigantniji novi naslov sezone jesen-zima 2019. nedvojbeno je Vrdoljakov General. Iz kratkog sadržaja serije koja će (u 8 epizoda) obilježiti prosinac 2019. i siječanj 2020., izdvajamo: "Svjetski mediji 8. prosinca 2005. izvijestili su kako je uhićen optuženik za ratne zločine, hrvatski general Ante Gotovina, na Kanarskim otocima (Tenerife, Playa de Las Americas). Njegov dramatičan život započinje šokantnom pogibijom njegove majke. S navršenih 18 godina pristupio je francuskoj Legiji stranaca. U jednoj je akciji teško ranjen, te je nakon toga otputovao kao vojni instruktor u Južnu Ameriku. Oženio se Ximenom u Kolumbiji. 1991. slučajno je saznao kako je u Hrvatskoj rat. Vratio se u Hrvatsku i priključio Hrvatskoj vojsci…". U seriji scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka glume Goran Višnjić, Nataša Janjić, Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Boris Svrtan, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Robert Budak.

Potom, početkom veljače 2020. na rasporedu su i Nestali, nedavno završena dramska serija od četiri povezane epizode, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića. Priča je to o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon manje vojne operacije, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan.Nakon Nestalih, u ožujku 2020. starta i treća sezona popularnih Novina. U središtu treće sezone Novina bit će sudstvo, a u početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera dok je sudac Mihalić zaokupljen konačnom presudom u slučaju u kojem fond Domovina od države potražuje naknadu štete od oko 300 milijuna eura. Naime, predsjednik Republike Tomašević želi nagovoriti suca da presudi u korist fonda, u zamjenu za podršku njegovoj kandidaturi za suca Vrhovnog suda. U seriji redatelja Dalibora Matanića glume Dragan Despot, Branka Katić, Zdenko Jelčić, Draško Zidar, Sandra Lončarić, Željko Konigsknecht, Aleksandar Cvjetković a pridružit će im se i Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina, Daria Lorenci, Krešimir Mikić.

Uz ove udrane (nove) dramske serije koje će se emitirati ponedjeljkom u 21 na Prvom programu HTV-a (HRT-HTV1), tu je i nekoliko atraktivnih filmskih naslova na Drugom programu HTV-a. Tako će HTV2 premijerno prikazati, čevrtkom u 21 sat na HTV2, i ciklus (suvremenog) hrvatskog filma, među kojim su i naslovi poput Duboki rezovi i Moj dida je pao s Marsa.

Omnibus Duboki rezovi je priča o nasilju u svim oblicima. Trešnje: Bezbrižno ljeto dječaka Jakova postupno narušavaju napeti obiteljski odnosi. Tragičan slijed događaja navest će ga na pobunu. Smrt bijela kost: Dječja igra prerasta u dramatičnu situaciju, kako za djecu tako i za odrasle. Predmeti koji tonu: Obiteljsko okupljanje krenut će u neočekivanu smjeru kada se kći pred ocem pojavi s masnicom na licu i neuvjerljivim opravdanjem. U omnibusu glume Lana Barić, Roko Glavina, Milivoj Beader, Nikša Butijer, Franko Jakovčević, Areta Ćurković, Glorija Pinturić, Lily Antić, Jadranka Đokić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Vinko Kraljević, Marina Redžepović, Mirela Brekalo, Bernard Perić. Scenaristi su Jelena Paljan, Ksenija Kušec i Ivan Turković-Krnjak, a redatelji Dubravka Turić, Filip Mojzeš, Filip Peruzović.

A Moj dida je pao s Marsa je prvi hrvatski SF film za djecu! U jednom trenu život djevojčice Une se sasvim preokrene kada njezinog djeda otmu izvanzemaljci. U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih glumi i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango. Film je nastao prema motivima priče Moj dida je vanzemaljac Irene Krčelić. Scenaristi su Pavlica Bajsić i Branko Ružić, a redatelji  Dražen Žarković i Marina Andree Škop.


Filmovi u 21 sat i Blockbusteri na HTV1 i HTV2

A ono što posebno želimo naglasiti su Filmovi u 21:05 na HTV2. Tu su naslovi poput: Još 24 sata života, Kockar, Prljavi novac, Voda za slonove, Marigol hotel 1 i 2, Bucka, Kapetan Fantastični, Tajni život kućnih pomoćnica, Zabranjeno kraljevstvo, Čovjek sa željeznim srcem.Također, filmska redakcija HTV-a je u novoj sezoni pripredila i impresivan broj popularnih i gledateljstvu omiljenih blocbustera, koji će se emitirati na Prvom i Drugom programu HTV-a. Tu su, među inim, i naslovi poput: Greben spašenih, Lav, Odred za baštinu, 16 blokova, Starsky & Hutch, Lincoln, 127 sati, Dozvola za male Fockere, Čovjek zvan Hrabrost.
Domaći i strani dokumentarni sadržaji

Ni domaći dokumentarni sadržaj u novoj sezoni 2019./2020. nimalo ne kaska za dramskom i filmskom ponudom. Naprotiv, HRT je za novu sezonu osigurao vrlo atraktivne domaće dokumentarce, poput: Cuba si, Cuba no (Gorana Milića), Liječnici političari (Patricije Levak i Melinde Kurilj-Antunović), Najveće svjetske fešte (Roberta Knjaza), Predsjednik (Gordana Malića i Miljenka Manjkasa), Apsurdistan (Nataše Kraljević-Kolbas), Uskoci (Božidara Domagoja Burića) i Opstanak (Dubravka Merlića).

Cuba si, Cuba no (15. 9. u 21 sat, nakon toga nedjeljom u 20:40 na HTV1) u četiri epizode dokumentarno-putopisne serije autora Gorana Milića dočarat će nam dobre i loše strane ove lijepe karipske zemlje. Priče su to o kubanskoj revoluciji, Fidelu Castru i Che Guevari, nesvrstanosti, kubanskoj ekonomiji i svakodnevnom životu, siromaštvu, ali i relativnoj sreći ljudi. Bit će govora i o kubanskoj medicini, glazbi.Najveće svjetske fešte (od 13. 10. – nedjeljom u 20:40 na HTV1) scenarista, redatelja i voditelja Roberta Knjaza i u novoj, drugoj sezoni predstavlja nove fešte, najstariji lijek protiv potištenosti. Kroz fešte - od Dana sv. Patrika, preko preskakanja beba i ljudskih tornjeva u Španjolskoj do nošenja žena u Finskoj - upoznajemo ljude, tradiciju i kulturu različitih zemalja.

Liječnici političari (od 16. 9. – ponedjeljkom u 20:05 na HTV1, 4 epizode), novi dokumentarni serijal HTV-a koji nam otkriva da Hrvatska ima najveći broj liječnika političara u Europi! Zašto su mnogi ugledni liječnici od 90-ih godina do danas odlučili bolnice i bijele kute zamijeniti saborskom ili ministarskom foteljom? Neki su ostali i liječnici i političari, neki se više nikada nisu vratili među pacijente, a neki su požalili što su dugo ostali u političkoj areni suočeni s brojnim aferama. Dokumentarna serija u 4 epizode prikazuje profesionalni, politički ali i privatni život šesnaestero hrvatskih liječnika i političara. To su Ivica Kostović, Andrija Hebrang, Mate Granić, Željko Reiner, Milan Kujundžić, Darko Milinović, Ivić Pašalić, Drago Prgomet, Biljana Borzan, Mirando Mrsić, Vladimir Šišljagić, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Andro Vlahušić, Stipe Jadrijević, Mišo Krstičević. Scenaristice i urednice su Patricija Levak i Melinda Kurilj-Antunović.

Apsurdistan (od 14. 10. – ponedjeljkom u 21 na HTV1, 6. epizoda) je naziv nove dokumentarne serije koja nam predstavlja Hrvatsku kao zemlju apsurda, proturječnih propisa, golemog birokratskog sustava, slabe učinkovitosti, neuspješnog gospodarstva. Šest epizoda dokumentarne serije prati razna područja života – zdravstvo, lokalnu upravu i samoupravu, propast Slavonije, gospodarstvo u kojem se ništa ne isplati, državnu upravu. Što je pošlo po krivu? Zašto je Apsurdistan postao sinonim za kaos u kojem živimo? Autorica je iskusna HTV-ova novinarka Nataša Kraljević-Kolbas.

A početak prosinca rezerviran je za serijal Predsjednik (2. prosinac – 10. veljače 2020., ponedjeljkom u 20 na HTV1. Dokumentarna serija u 10 epizoda, snimljena u povodu 20. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana, prvo je audiovizualno djelo koje obrađuje život i djelo utemeljitelja suvremene hrvatske države i prvog hrvatskog predsjednika. Kroz nekoliko ključnih epoha 20. stoljeća i nekoliko država i režima isprepleće se život Franje Tuđmana i sudbina hrvatskog naroda. Ratovi, ubojstva roditelja i prijatelja, politički obračuni, usponi i padovi, privatna druženja, montirani sudski procesi, tajna putovanja, politički savezi, izdaje, politički programi, pobjede, prijateljstva, urote… sve je to život Franje Tuđmana. U TV seriji Predsjednik Tuđmana glumi Vinko Kraljević, Tita Boris Svrtan, a Krležu - Nebojša Borojević. Autori serijala su Gordan Malić i Miljenko Manjkas.

Početkom veljače na ekrane HTV-a vraća se i Dubravko Merlić, ali kao kaoautor i scenarist serijala Opstanak. Dokumentarni serijal Opstanak kroz sedam tematskih cjelina / epizoda obrađuje demografski slom - najozbiljniji problem s kojim se suočava Hrvatska. Autori serijala, voditelj i scenarist Dubravko Merlić, demografski ekspert prof. dr. Stjepan Šterc i scenarist Željko Matić putujući Hrvatskom posjećuju ljude i mjesta na kojima dokumentiraju demografske probleme. Istodobno, u svakoj epizodi u suradnji s domaćim i inozemnim ekspertima analiziraju korijene i status problema, ali i predlažu rješenja koja mogu ublažiti ili zaustaviti iznimno negativne demografske trendove.

A početkom veljače, nedjeljom u prime-timeu na HTV1 kreću i dugoočekivani Uskoci Božidara Domagoja Burića. U četiri epizode HRT-ova igrano-dokumentarna serija Doba uskoka prikazuje zadivljujuću povijest Senja, grada koji je gotovo cijelo jedno stoljeće prkosio velikim europskim silama. Radnja prati zbivanja tijekom 16. i 17. stoljeća, ali se dotiče i 14. te 15. stoljeća. Seriju je ostvarila ista ekipa koja je pripremala Hrvatske kraljeve i Republiku - redatelj, scenarist i skladatelj Božidar Domagoj Burić, montažer Dubravko Prugovečki, direktor fotografije Branko Cahun, scenograf Igor Juras te kostimografkinja Jasna Zvonković Ljevaković.U nastavku vam donosimo i kratki pregled biranih svjetskih dokumentaraca. Među njima su recentni naslovi poput: Dinastije, Velike mačke, Mjanmar sa Simonom Reeveom, Veliki koraljni greben s Davidom Attenbourghom, Noć na Zemlji: Afrika, Outback, Najveće svjetske planine, Neobični planet, Priča o nama s Morganom Freemanom, Tajni život zoološkog vrta 3 i Intervjui s Putinom.

Sport na Drugom – od Dinama u LP do Ljetnih OI u Tokiju

I sportska redakcija je pripremila bogatu ponudu sportskih sadržaja u novoj sezoni 2019./2020. Među njima su svakako i Ljetne OI u Tokiju 2020. Olimpijske igre su uvijek najveći izazov – i za sportaše, i za organizatore,  ali i za medije. To je najkompleksniji sportski događaj na svijetu. Više od 11 tisuća sportaša slit će se u Tokio od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020. HRT će, kao i uvijek, u stopu pratiti svakog našeg sportaša, ali i većinu ostalih najvažnijih natjecanja. Oko 240 sati izravnih prijenosa očekujte iz Tokija iduće ljeto. Počinjati ćemo  oko 2 ujutro po hrvatskom vremenu, pa sve do iza 14 sati. Nakon toga moći ćemo u snimkama vidjeti najvažnije stvari koje smo propustili zbog vremenske razlike (ona iznosi 7 sati), a od 21 sat moći ćemo pratiti i posebnu emisiju vezanu uz Olimpijske igre, ovaj put u nešto ležernijem tonu. A osim prijenosa donosit ćemo i razgovore s našim sportašima, priče o herojima Igara, kao i posebne reportaže koje će dočarati duh najvećeg sportskog događaja u "Zemlji Izlazećeg Sunca."

I drugi veliki sportski događaj: Liga prvaka ponovno je u Zagrebu! Najelitnije europsko klupsko natjecanja vraća se na Maksimir. Dinamo je sedmi put izborio nastup u ovom natjecanju, kojeg 18. rujna otvara domaćim ogledom protiv Atalante. Uz talijanski sastav u skupini C su s Dinamo još ukrajinski velikan Šahtar, te aktualni engleski prvak Manchester City.

Ovo je raspored svih utakmica u LP Dinama i onih koje ćemo imati u našem programu:
 
18.09. u 21:00 Dinamo - Atalanta  HRT2
1. 10. u 21:00 Manchester City - Dinamo
22.10. u 18:55 Šahtar - Dinamo
6. 11. u 21:00 Dinamo - Šahtar  HRT2
26.11. u 21:00 Atalanta - Dinamo
11.12. u 18:55 Dinamo - Manchester City HRT2

Tri domaće utakmice Dinama moći ćemo pratiti u izravnom prijenosu na našem Drugom programu, kroz bogate studijske emisije koje s Maksimira počinju 45 minuta prije utakmice, analize naših sukomentatora, sudačke procjene, te sažetke i preglede ostalih utakmica.

Srijeda na HTV-2  postaje pravi nogometni dan – kada je Liga prvaka na repertoaru (18.9. - 6.11. -  11.12) kroz bogati nogometni program. Ovogodišnji noviteti su i snimke utakmica od utorka. Tako ćemo uoči utakmica srijedom moći pogledati i skraćenu snimku nekog od dvoboja od utorka navečer. U slučaju kada igra Dinamo, to će naravno biti utakmica hrvatskog prvaka.

Od ostalih sportova na HTV2 ćemo u novoj sezoni pratiti i sljedeće:

Atletika SP Doha 27. 9. - 6. 10.

Kraj rujna i početak listopada rezerviran je za novu dozu uzbuđenja sa Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi. Hrvatske predstavnike predvodi Sandra Perković. Novo natjecanje želja je i za nove rezultatske iskorake hrvatskih atletskih uzdanica.  Svjetska atletska uzbuđenja pratite kroz svakodnevne izravne prijenose i posebne studijske emisije kada nastupaju hrvatski natjecatelji.


Tenis Davis cup završnica - Madrid - 18.11. - 24.11.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija kreće u obranu naslova osvojenog prošle godine u Lilleu. Hrvatska reprezentacija će nastup početi u ponedjeljak 18. studenoga protiv Rusije, a drugi susret u skupini imat će dva dana poslije protiv Španjolske. Sve to, naravno, kao i oglede ukoliko prođu u nokaut fazu  i u našem programu uz posebne studijske emisije i analize iz Madrida. Hrvatski tenis spreman je za novi podvig.


Rukomet Liga prvaka

PPD Zagreb
Vraćaju se i nova rukometna uzbuđenja... najbolji europski rukometaši i rukometašice biti će i u našem programu. PPD Zagreb i Podravka dio su najelitnijeg društva. Utakmice PPD- Zagreba moći će se pratiti uz studijske analize, a posebno treba istaknuti i susreta PPD Zagreba i Barcelone koji se 28.rujna igra u Zadru. Dio legendarnog suparništva i borbi iz devedesetih ovih klubova prenijet će se i na parket Krešinog doma. Zagrebaši će igrati u skupini A s PSG-om, Barcelonom, Flensburgom, Aalborgom, Pick Szegedom, Everumom i Celjom. U skupini B su Vardar, Veszprem, Kielce, Meškov, Motor Zaporožje, Montpellier, Porto i Kiel. Iz ove dvije skupine šest najboljih prolazi u sljedeću fazu.
Treći program HTV-a (HRT-HTV3)

Na Trećem programu HTV-a (HRT-HTV3) i ove jeseni nastavljamo s antologijom dramskog programa – svaki dan od ponedjeljka do četvrtka u 20.05, uz već viđene kultne naslove poput Velog mista i Našeg malog mista, vidjet ćemo i Putovanje u Vučjak, Čovik i po, U registraturi itd. Novi stalni termin hrvatskog filma je petkom u 22 sata iza Petog dana, a subotom nastavljamo s filmskim maratonom od 18 od 06 idućeg dana. Nastavljamo i započeti projekt Stop: kultura!, emisijama iz zagrebačkog studija u Bogovićevoj. A naravno, HTV3 se ponajprije pridružuje najvećem kulturnom događaju koji smo ikada imali, projektu Rijeka 2020.- Europska prijestolnica kulture, koji ćemo sustavno pratiti.


Četvrti program HTV-a (HRT-HTV4)

Četvrti program – HTV4 – u jesenskoj shemi HTV-a emitirat će svaku večer (radnim danom) dokumentarce, ponedjeljkom i srijedom idu putopisi, utorkom i petkom povijesni, te četvrtkom tragedije. Javni sadržaji, emisije Labirint, Potrošački kod, turizam.hrt i Prometej idu radnim danom od 21:00.A na popularnoj HTV-ovoj 'četvorci' reprizirat će se i emisija Agenda svijet, nova 30-minutna vanjskopolitička emisija (koja će se inače izvorno emitirati subotom u 15:50 na HTV1) koju će uređivati i voditi Danko Družijanić i Alenka Marina, a donosit će aktualne vanjskopolitičke događaje i priče naših reportera.

Vjerujemo da ćemo ovakvim programskim odabirom ispuniti očekivanja i ukus našega gledateljstva u najboljoj i najraskošnijoj TV sezoni Hrvatske televizije dosad.