Maja Ciglenečki – novo pojačanje u emisiji Dobro jutro, Hrvatska

Emisija Dobro jutro, Hrvatska dobila je pojačanje uz dobro poznata voditeljska imena Davora Meštrovića, Ognjena Golubića, Mirka Fodora, Ljiljanu Vinković, Ivanu Vilović, Zlatu Muck - Maju Ciglenečki!

Ovu magistru engleskog i španjolskog jezika i književnosti (Filozofski fakultet, Zagreb) gledatelji su imali prilike već upoznati u HTV-ovom programu, u koji se javljala s brojnih događanja. A televizija kao medij osvojila ju je za vrijeme prve godine fakulteta, tijekom koje je paralelno pohađala program za voditelje u elektroničkim medijima na poslovnom učilištu Experta. Ondje je stekla potrebno znanje za prvi televizijski angažman: vođenje vijesti (emisije Serbus Zagreb) na OTV-u prije više od 10 godina.

- Okušala sam se i u prevoditeljstvu i u marketingu, ali ljubav prema medijima bila je jača, istaknula je ova lijepa 31-godišnja novinarka prisjetivši se početaka.

- Voditeljstvo me je odvelo u novinarstvo, stvaranje i uređivanje sadržaja, katkad i spikiranje, a najdraža su mu bila javljanja uživo za HTV1 u sklopu emisije Život je lijep, uz urednika Danijela Despota. Put sam nastavila s odličnom ekipom Radio Sljemena, a početkom rujna ove godine Zlatko Turkalj uzeo me 'pod svoje' i tako sam se pridružila ekipi 2. programa Hrvatskog radija. Veselim se što ću prvi put kombinirati radio i televiziju, volim i jedan i drugi medij i smatram da su ovi angažmani došli u pravom trenutku. Spremna sam za nove izazove, veselim se dinamičnom okruženju i jedva čekam zakoračiti u novu avanturu!

Prvi susret s HRT-om bio je 2010. i 2011. u emisijama vanjske produkcije (promidžbena emisija ZABA 90 sekundi) te rubrika Moj vrt, koja se prikazivala u sklopu emisije Dobro jutro, Hrvatska kojoj se pridružuje premijerno kao voditeljica 17. rujna, 2019. točno u 6:55, što s nestrpljenjem iščekuju njezini najveći obožavatelji 2-godišnji sinčić Luka i suprug Bojan.