16 blokova - akcijski triler

14. studenoga na HRT – HTV 1 u 22:10 (12)

New York. Pri kraju je noćna smjena a mrzovoljni policijski detektiv Jack Mosley dobije zadatak dovesti sitnog kriminalca Eddieja Bunkera iz pritvora u sudnicu. Umoran je od posla i ovisan o alkoholu, te želi što prije završiti posao.

Ali pred njim je najuzbudljivije jutro u životu. Nasred ulice ih napadnu i pokušavaju ustrijeliti Bunkera. Mosley ih svlada i pobjegne sa zatvorenikom u zaklon i pozove kolege. Prave nevolje počnu tek nakon što stignu Mosleyev dugogodišnji partner Frank Nugent i još nekoliko njihovih kolega. Naime, Bunker na sudu treba svjedoči protiv korumpiranih policajaca, među kojima je i Nugent.

16 blokova je vrhunski akcijski triler napete priče, uvjerljivih karaktera i izvrsne glumačke ekipe koju predvodi jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca Bruce Willis (Umri muški, Pakleni šund, Šesto čulo).

Uz njega u američko-njemačkom akcijskom filmu 16 BLOCKS iz 2006. glume i Mos Def, David Morse, Jenna Stern, Casey Sander, Cylk Cozart i drugi. Scenarist je Richard Wenk, a redatelj Richard Donner.