HRT najgledaniji i prošlog vikenda

Nedjeljom u 2 sa Škorom, Milićeva Cuba si, Cuba no te nedjeljni film i finale SP-a u košarci osvojili gledatelje!

Hrvatska radiotelevizija (HRT) zadržala je i prošli vikend poziciju najgledanije televizije, promatrano po cjelodnevnim udjelima u gledanosti (SHR) za sve svoje kanale u zbroju, pokazuju podaci tvrtke AGB Nielsen.

Tako je u nedjelju 15. rujna ukupan udio (SHR) HRT-ovih kanala iznosio visokih 36,32 posto, dok je prva sljedeća najgledanija televizija imala udio u gledanosti od 18,61 posto.

U subotu 14. rujna ukupni udio svih HRT-ovih kanala dosegao je gledanost od 27 posto, dok je druga najgledanija televizija imala udio od 24 posto. U nedjelju je najgledanija emisija na malim ekranima bio talk show Nedjeljom u dva u kojem je gost Aleksandra Stankovića bio kandidat za predsjednika RH Miroslav Škoro. Emisiju je gledalo 11,12 posto opće populacije (AMR), odnosno 432.104 gledatelja.
Miroslav Škoro u Nedjeljom u 2

Uz već tradicionalno dobro gledane Plodove zemlje i Dnevnik u podne visoku je gledanost ostvario i novi dokumentarni serijal Gorana Milića Cuba si, Cuba no, jedan od naslova jesenske sheme koji smo posebno isticali. Prvu epizodu novog Milićevog serijala u nedjelju navečer na Prvom programu pratilo je 269.583 gledatelja.

Uz to, odličan je rezultat polučio i veliki filmski hit emitiran na Drugom programu Iskupljenje u Shawshanku koji je privukao 193.292 gledatelja. Odličan i bogat program nedjeljom na Drugom tradicionalno su upotpunili i sportski sadržaji. Tako je finale Svjetskog prvenstva u košarci te završnicu utakmice između Španjolske i Argentine pratilo 145.750 gledatelja.