Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

28. rujna na HRT4 u 18.25; repriza u nedjelju u 15.05 i 3.30

Prvi premijerni magazin po ovogodišnjoj jesenskoj shemi HRT-a, u 37. sezoni emitiranja slika iz Srednje Europe, donosi mnoštvo novosti i zanimljivosti, te ove glavne teme:

Među kulturnim događajima godine u Hrvatskoj se izdvaja dugo očekivano otvaranje obnovljenog hvarskog pučkog kazališta, koje je vratilo dio starog sjaja najvećem gradu na najsunčanijem jadranskom otoku.

Franačka umjetna jezera pravi su raj za odmor, ali da bi on nastao, mnoge su obitelji morale iseliti. Četiri desetljeća poslije, sjećanja su još živa na domove koji su ostali na dnu jezera.

Bohinjska pruga, koja je u 19. stoljeću približila Jadransko more Srednjoj Europi, spomenik je tehničke baštine. Danas njome prometuje jedinstven pokretni živi izložbeni prostor.

Mađarski nadareni keramičar, narodni umjetnik Sándor Ambrus, prije 30 godina je u obiteljskoj kući u Hódmezővásárhelyju otvorio radionicu, a potom i čarobni vrt uz nju kao prostor za kulturne susrete.

Otkako se jedan mladi poljoprivrednik iz okolice Gorice hrabro prihvatio ekološkog uzgoja vrtnih puževa, oni se sve češće nalaze na jelovnicima najboljih restorana u Furlaniji-Julijskoj krajini.


Urednica: Daria Marjanović
Realizatorica: Sanja Arsenić

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      
Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.