Lav - biografski film

5. rujna na HRT – HTV 1 u 20:05 (12)

Petogodišnji Saroo izgubi se u vlaku koji ga odvozi na drugi kraj Indije, tisućama kilometara daleko od doma i obitelji. Saroo pokušava preživjeti sam u Calcutti i na koncu ga posvaja australski par.

Dvadesetpet godina poslije, vođen izblijedjelim uspomenama, beskompromisnom odlučnošću i revolucionarnom aplikacijom poznatom kao Google Earth, kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji te se na kraju vraća kući.

U britansko-australsko-američkom biografskom filmu LION iz 2016. glume Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman, Abhishek Bharate, Divian Ladwa, Priyanka Bose, Deepti Naval. Luke Davies napisao je scenarij prema romanu "A Long Way Home" autora Sarooa Brierleya. Redatelj je Garth Davis.

Film je nominiran za šest Oscara na 89. dodjeli nagrada Američke filmske akademije uključujući onog za najbolji film, najbolju sporednu mušku ulogu (Patel), najbolju sporednu žensku ulogu (Kidman) i najbolju adaptaciju. Osvojio je dvije nagrade BAFTA, za najbolju sporednu mušku ulogu (Patel) i najbolju adaptaciju.