Kuhan i pečen - kulinarski show

8. listopada na HRT2 u 20.05

Utorkom, srijedom i četvrtkom na Drugom programu prikazujemo kulinarski show "Kuhan i pečen". Show se temelji na izvornom formatu koji je osmislio Fresh One Productions Jamieja Olivera, a distribuira ga BBC Studios.

U emisiji sudjeluju kuhari amateri - ljudi koji svakodnevno kuhaju, znaju kuhati, vole hranu i eksperimentiranje namirnicama i različitim kulinarskim tehnikama. U natjecanju im pomažu vrsni profesionalci, na gastro sceni prepoznati i cijenjeni chefovi - David Skoko, Mate Janković, Anita Margić, Ivana Bekavac, Ivan Erak i Christian Misirača. Zadnju riječ ima sudac - Tom Gretić, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih kuhara.

Cilj je emisije razriješiti svakodnevnu dilemu onih koji užurbano žive. Što skuhati kad nemamo puno vremena i kako kombinirati namirnice koje već imamo u smočnici i hladnjaku?

Natjecatelji i chefovi pokazat će kako brzo spraviti jednostavna jela sa svježim sastojcima - baš ono što nam treba svaki dan u vlastitoj kuhinji - kad smo ograničeni vremenom i često bez ideje.U prvoj emisiji kuhaju Janja, Matej, Maja i Ivan, a pomažu im poznati hrvatski chefovi David Skoko i Mate Janković.

Voditeljica emisije je Ana Vučak Veljača, redatelji Ivan Miladinov i Tihomir Žarn, a urednice Andrijana Škorput i Mirna Dvorščak.