'The Voice Hrvatska' – 3. sezona najpopularnijeg HRT-ova talent showa od 7. prosinca

Više od dvije tisuće kandidata prijavilo se za sudjelovanje u trećoj sezoni najpopularnijega glazbenog talent showa 'Voicea', a samo 79 ih je nakon dva kruga predizbora dobilo poziv da sudjeluje na snimanju Audicija.

Oni će se boriti za okret nove mentorske ekipe i razdoblje učenja i uživanja u glazbi na putu prema osvajanju titule najljepšega glasa Hrvatske. Mentori treće sezone su Massimo Savić, Ivana Vrdoljak Vanna, Davor Gobac i Ivan Dečak koji ne kriju uzbuđenje zbog vrlo skorog početka snimanja emisija i okupljanja svojega 10-članog tima natjecatelja.

Najavljena 3. sezona showa 'The Voice Hrvatska'


Mentorska ekipa (Foto: Krasnodar Peršun)

Snimanja počinju ovih dana, a emitiranje novog serijala 'The Voice Hrvatska' u subotu, 7. prosinca, i to uzbudljivim audicijama koje izazivaju veliku pozornost gledatelja i javnosti. U tišini se kandidati penju na pozornicu i počinju svoju izvedbu dok mentori okrenuti im leđima procjenjuju je li riječ o glasu koji zavrjeđuje ulazak u natjecanje i prigodu da uz stručnu potporu razvijaju svoj talent i ostvaruju svoje glazbene snove.

Uzbudljivi trenuci audicija su i borbe mentora za ulazak pojedinih natjecatelja u njihov tim. Ako se više mentora okrene nekom kandidatu, mentori se bore za njegovu naklonost. Konačna odluka o izboru je na natjecatelju. Audicije će u trećoj sezoni biti još napetije jer će uz natjecatelje u studiju biti i njihova pratnja – obitelj i prijatelji.  U prve dvije sezone oni su audicijski nastup pratili iza pozornice, a sada će biti u studiju. Natjecatelji će ih vidjeti i zajedno će u istom prostoru proživljavati najnapetije trenutke.


Foto: Krasnodar Peršun

Nakon pet emisija Audicija, počinje rad i priprema natjecatelja za sljedeću fazu, za Nokaute. Tri su emisije Nokauta, i samo šest kandidata ide dalje u svakom timu. Uzbudljivost je Nokauta i u činjenici da neki kandidati prolaze izravno, a neki će se morati dodatnom izvedbom boriti za prolazak dalje.

Po šest natjecatelja u svakom timu ući će u jednu emisiju Dvoboja u kojima natjecatelji pjevaju u duetu i bore se za prolazak u emisije Uživo. U ovoj fazi mentori preotimaju i po jednog natjecatelja iz ostalih timova. Tako u emisije Uživo ulaze s po tri natjecatelja iz svojega i jednim iz nekog od ostalih mentorskih timova.


Voditelji Ivan Vukušić i Iva Šulentić (Foto: Krasnodar Peršun)

16 natjecatelja ući će tako u prvu emisiju uživo, u svakom timu po četiri. Na kraju prve emisije svakom će mentoru preostati po dva natjecatelja jer će jednoga izabrati oni sami, a jednoga gledatelji. U drugoj emisiji uživo samo će gledatelji odlučiti o četiri imena koja ćemo gledati u velikom finalu, 22. veljače iduće godine.

Iz produkcije showa potvrđuju da je već u fazi predizbora kandidata bilo jasno da se Voice profilirao u show u kojemu se ne traže oni željni instant-uspjeha, već oni koji su spremni na veliki trud i rad uz mentore i njihove timove.


Foto: Krasnodar Peršun

Natjecatelje Voicea uz talent i osobnost krasi upravo ta spremnost za veliki trud i napor iz faze u fazu showa. Što su dulje u showu, to dulje imaju prigodu uz mentore i njihove timove učiti kako se talentu treba pridodati discipline, svakodnevne vježbe i velikog rada na sebi kako bi se uspjelo probiti u svijet glazbe.

Mentori:

Massimo Savić: Spoj elegancije glasa i izgleda, iskustva i glazbenih detalja, izvrsnosti i emocije, u trećoj sezoni dobiva i ulogu mentora.


Foto: Krasnodar Peršun

Devet puta proglašen je najboljim muškim vokalom osvojivši nagradu Porin, svojim baršunastim glasom život je podario pjesmama Sjaj u tami, Suze nam stale na put, Tišina, Iz jednog pogleda koje na internetskim platformama broje više od 19 milijuna pregleda, a čvrsto su vladale i vrhom radijskih top ljestvica. Osim samostalnoga glazbenog puta, 35 godina dugu karijeru obilježile su i grupe Dorian Gray te Metal Guru, mnogobrojne vokalne suradnje, autorske pjesme, veliki koncerti za pamćenje te 19 nosača zvuka. Massimo je poraz uvijek znao pretvoriti u pobjedu, iz neprilika znao je kako ustati, ne odustati i, u konačnici, uspjeti. Kao što je široka lepeza koja je postala njegov zaštitni znak, širok je i njegov raspon glasa, glazbeni stilovi kojima je plovio te znanje koje je spreman podijeliti svakom tko uživa u glazbi i tko prepoznaje ljepotu muziciranja baš poput njega. Za Massima pjevanje znači uvjeriti nekoga u priču koju izvodiš. Kojem će to kandidatu poći 'za glasom'?

Ivana Vrdoljak - Vanna: U mentorskom stolcu svoje će mjesto pronaći i glazbenica sa stavom, pjevačica snažnog i elegantnoga glasa. The glas Hrvatske – Vanna.


Foto: Krasnodar Peršun

Vanna je glazbeni perfekcionist, uporna, zna što hoće i kakav glas traži. Da itekako zna što traži, potvrđuje njezina uspješna dugogodišnja solokarijera obogaćena s 11 albuma, ali i razdoblje iz grupe E.T. za koje se vežu bezvremenski hitovi Tek je 12 sati, Da ti nisam bila dovoljna. U njezinoj su kolekciji tri Porina za vokalnu izvedbu, a sve je češće i autorica svojih pjesama. Za sebe kaže da glazbeno nije povodljiva, te da joj je interpretacija i razumijevanje onoga o čemu se pjeva najvažnija pjevačka osobina. Osim što je nekoliko puta napunila dvoranu Lisinski i pjevala uz bok najpopularnijim pjevačima, sama se kao mlada pjevačica okušala u glazbenom natjecanju u kojem je i pobijedila. Ovu strastvenu zaljubljenicu u nogomet zasigurno neće ništa omesti da svoj tim izvrsno pripremi te da im pomogne, da u 'utakmici' svojega života, protivničkoj ekipi gol zabiju u posljednjoj minuti.

Davor Gobac: Roker u duši i u glavi, pjevač koji voli televiziju i televizija voli njega, vječni mladić glazbene scene kojom iskusno vlada posljednjih 35 godina – draga nacijo, Davor Gobac.


Foto: Krasnodar Peršun

Od svoje 14-te godine znao je da će se baviti glazbom i od svojega sna nije odustao. Vođa je grupe Psihomodo pop koja se prva, s ovih prostora, pojavila na MTV-u te kao predgrupa svjetski poznatim Ramonesima, Iggyju Popu, Stoogesima, Billyju Idolu i Blondie. Glazbenik koji je tijekom cijele karijere ostao dosljedan svojem zvuku i ljubavi prema rocku. Za sebe kaže da je Mick Jagger iz Zaprešića, a za publiku je on živa legenda rock-glazbe u Hrvatskoj. Smisao za humor, osebujnost i prepoznatljivost njegove interpretacije, koncerti u najvećim hrvatskim dvoranama, rasprodani nosači zvuka, osvojene glazbene ljestvice i hitovi poput Fride, Ja volim samo sebe i Ramone samo su dio njegove karijere koja će zauvijek ostati simbolom rock-scene. Davor Gobac spreman je svojom karizmom oslikati nove pjevačke nade, a natjecatelji treće sezone The Voicea možda upoznaju i ozbiljnog mentora Gopca.

Ivan Dečak: Najpopularniji predstavnik mlađe generacije rokera i vođa jedne od najuspješnijih domaćih grupa Vatra, u trećoj sezoni ponovno će se okušati kao mentor – Ivan Dečak.


Foto: Krasnodar Peršun

S više od 100 nastupa na godinu, 10 studijskih albuma, rasprodanim dvoranama i hitom Tango, koji više od 25 tjedana nije silazio s vrha top liste najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj, može se pohvaliti Ivan Dečak, koji u trećoj sezoni želi samo jedno – imati savršeno nesavršeni tim. Sebe naziva dječakom iz susjedstva, a tako i pristupa glazbi koju ne voli ograničiti na samo jedan žanr. Zajedno s grupom Vatra polako je i sigurno gradio svoj zvuk te dokazao da se trud i upornost itekako isplate. Uspješna karijera duga 20 godina to i dokazuje, a mnogobrojni koncerti i publika koja sve pjesme pjeva uglas dodatno su zadovoljstvo i priznanje. Vatra svoju popularnost dokazuje i na internetskim platformama gdje su pjesme Tremolo, Nama se nikud ne žuri i Saturn preslušane više milijuna puta. Iako s kolegicom Vannom dijeli ljubav prema nogometu, s Massimom glazbenu suradnju, a s Gopcem glazbeni žanr, jedno je sigurno – Ivan Dečak svoje natjecatelje neće dijeliti ni s kime.


Foto: Krasnodar Peršun

Uzbuđenja su zajamčena. Pripreme za treću sezonu u punom su jeku. Sve informacije o showu mogu se pronaći na voice.hrt.hr, ali i na Facebooku i Instagram stranici 'The Voice Hrvatska'.